Other happy stuff

How social can you go?

I heart social media. Echt. Ik heb via Twitter veel geleerd en gelachen èn heel veel leuke mensen ontmoet (waaronder mijn vriend! Ik bedoel maar, dat is niet niks!), via LinkedIn menig sollicitatiegesprek gevoerd, en via Facebook concertkaartjes gekocht en een huurster voor mijn oude huis gevonden, om maar wat te noemen.

Maar hoe social moet en wil je zijn? Een vraag waar menig social media junkie maar lastig op kan antwoorden.  Voor degenen die niet snappen wat ik bedoel een voorbeeld ter illustratie: stel, je zit met je vriendinnen aan een lekker wit wijntje.  Door een link, grapje of voorstel die je eerder op Twitter geplaatst hebt krijg je nu een mention. Je reageert even snel zonder erbij na te denken, maar erna blijft je iPhone maar piepen of trillen. Je kunt het nu natuurlijk niet maken niet meer te reageren! Ik bedoel, dat snapt toch iedereen! Ja toch?

Nou, niet dus. Mijn niet-social-minded vriendinnen (en dan doel ik dus op social media want sociaal zijn ze uiteraard allemaal heul erg) hebben me regelmatig terecht gewezen. ‘Hee, je bent nu bij je echte vrienden hoor!’ ‘Met wie ben je NU weer aan het tweeten of whatsappen! Lekker gezellig!’

Lastig. En dan krijg je ook nog te horen ‘Dat jij daar tijd voor hebt zeg! De hele tijd bezig zijn met onbekenden, vermoeiend lijkt me dat!’ Daarom kan het soms heerlijk zijn om naar een tweetup te gaan;  lekker kletsen over social media, en natuurlijk roddelen over andere ‘tweeps’ (ik blijf het een vreselijk woord vinden). Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat het ook op zo’n ontmoeting vaak ook over hele normale dingen gaat: over wie het met wie doet, en blunders die mensen begaan.  Ondertussen natuurlijk blijven tweeten, en foto’s maken en die delen op Twitter, Instagram en Facebook. In gezelschap meer social dan sociaal bezig zijn zeg maar.  En je er niet eens voor hoeven schamen! Wat een verademing…

Het heeft even geduurd, maar tegenwoordig heb ik geloof ik wel een balans gevonden.  Als ik met mijn real life vrienden ben, ben ik van hen. Op heel af en toe een tweet of een WhatsAppje na…

Als ik thuis op de bank zit, een momentje heb op werk, of buiten sta te roken in de pauze tweet, FB en app ik erop los. Daarnaast zijn een aantal van mijn Twittervrienden échte vrienden geworden, die ik in mijn vrije tijd graag zie, en die natuurlijk nergens moeite mee hebben.

Het beste van twee werelden. Ik kan het iedereen aanraden!

Advertenties

9 antwoorden »

  1. Super! Ik ben sowieso diegene die boos riep dat je met borrelen op de aanwezige personen moest focussen, maar het is wel herkenbaar. Ik vind je top xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s