Fashion & zo

HOT or NOT?

Voor de meisjes onder ons: weet je nog, vroeger,  in bladen als de Tina en de Fancy? Daar stonden vaak lijstjes in met HOT & NOT. Dan stond er bijvoorbeeld dat Labello vanaf nu helemaal not was (weggooien! nu! sorry droge lippen!), en lipgloss het juist helemaal was. Of dat je je lange lokken maar beter snel kon kortwieken, want deze maand was een boblijn de trend. Je Doc. Martens kon je maar beter dumpen in de zak van Max, want deze maand kon je alleen in Converse All Stars gezien worden. Nou ja zeg! Ik vond het toen al belachelijk, want vaak was de ene maand iets hot, terwijl dat de maand erna toch al echt niet meer kon!

Ik deed dus een beetje mijn eigen ding, en liet me daarnaast zoals de meesten toch ook beïnvloeden door mijn omgeving. Zo liep ik er op de middelbare school in Nieuwegein bij zoals toen normaal was: een spijkerbroek en een truitje, met eerst Nike Air Max, en daarna die Mags schoenen waarin je er uit zag alsof je klompvoeten had (weten jullie nog?!)….  Als ik ging stappen pakte ik, tot grote vreugde van mijn ouders,  vaak uit met een strak mini-jurkje met, tja, ik kan het nu niet beter omschrijven dan verschrikkelijk lelijke zwarte latelxlook laarzen met plateauzolen.

Toen ik net ging studeren was het de studentenlook en droeg ik vooral gympen en jeans of een spijkerrokje, capuchontruien, en simpele shirts in één kleur, met af en toe zelfs zo’n roze-beige-wit of geel-blauw-wit gestreepte rugbytrui met een wit kraagje (kots!). Oh en een parelketting.

Mijn school- en studententijd heb ik inmiddels ver achter me gelaten, en ik weet nu dat ik zelf het beste weet wat voor mij HOT is, en wat NOT. Wat een ontdekking: IK ben mijn beste stijlicoon! Ik koop jurkjes die m’n meeste vriendinnen ‘te druk’ vinden en maak vaak combinaties waar een ander in eerste instantie van schrikt. Panty’s en leggings in alle kleuren en prints zijn al jaren favoriet.  Ik laat me inspireren door wat ik op tv zie (oh, was die Gossip Girl kast maar van mij!), in bladen lees en in de winkels  zie, en combineer alles met dingen ik ik al jaren heb, spullen uit de kast van mijn moeder en goeie basics.

Dit zijn een paar van mijn favorieten voor deze winter:

Advertenties

Categorieën:Fashion & zo

Getagd als:, , , , ,

4 antwoorden »

  1. O ja, die laarzen met die plateauzolen… Die had Marlies toch ook? Ik vond ze echt prachtig! Destijds dan… Maar je hebt gelijk, jij bent je beste stijlicoon, je ziet er altijd origineel en verfrissend authentiek uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s