Other happy stuff

Dit is niet het echte leven. Of toch…?

In een periode waarin ik me overal druk om maakte vormden ook Twitter en Facebook een grote bron van stress. Half hysterisch deed ik aan iedereen die het maar wilde horen verslag over wat ik wie naar wie had zien tweeten of posten en wat dat volgens mij betekende. Zo ook tegen mijn vriendinnetje Wendy,  zelf een actieve twitteraar, die om mij te ontstressen zelfs een hashtag bedacht:  #ditisniethetechteleven. Het zijn maar social media! Inmiddels zie ik alles wat helderder (lees: normaler) en maak me minder druk.

Toch dacht ik er net weer even aan, toen ik via zo’n handige site keek wie mij ontvolgd hadden op Twitter.  Beledigd zijn omdat mensen die je niet kent je niet meer interessant genoeg vinden is één ding.  Stel je mijn verontwaardiging voor toen mijn zwager me een week na me op Facebook te hebben toegevoegd zelf weer verwijderde (misverstand, inmiddels al lang opgelost J)!

Naast onbekenden  zijn  er ook een hoop bekenden die meelezen op Twitter en Facebook. Waardoor social media ineens weer wel met je echte leven te maken hebben. Een paar maanden geleden kwam ik in de Super een oude scharrel tegen, maanden niet gezien of aangedacht, die zei: ‘Lang niet gezien! Ik zag dat je gaat samenwonen en verhuizen, wat leuk voor je!’ HUH? Oja, Facebook.

Of twee weken terug in de kroeg. Ik was net terug van 3,5 week vakantie in Indonesië, en de kroegbaas, die ik een paar keer ontmoet heb, vroeg aan me hoe mijn vakantie geweest, en zei dat Jan me zeker wel gemist had. HUH? Oja, Twitter.

Onschuldige dingetjes, zeker geen ramp. Ik deelde zo ongeveer alles wat me overkomt op Twitter en Facebook, zodat het soms lastig was mijn echte leven en online leven gescheiden te houden. Ik vind nu dat dat eigenlijk niet hoeft.  Uiteindelijk ben je toch één en dezelfde persoon! En zelfs Wendy, die me er aan herinnerde dat Twitter niet het echte leven is, tweet er nog steeds op los, en niet alleen met mensen die ze in het echt kent.

Toch kan het geen kwaad er af en toe even bij stil te staan dat mensen alles van je te weten kunnen komen via social media, zeker als je zo actief bent als ik. En dan kun je je diepste zieleroerselen of die ene zeurtweet over je baas soms maar beter achterwege laten!

Categorieën:Other happy stuff

Getagd als:, , ,

6 antwoorden »

  1. Grappig, ik werd door Facebook op deze blog van je gewezen, is precies 3 jaar geleden dat je hem schreef! En nog steeds actueel he, het blijft een vreemde gewaarwording dat mensen van alles van je weten omdat ze je tweets of andere posts op social media volgen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s