Other happy stuff

Skyfall – part 2

Ik weet dat ik net zei dat ik behalve over de nagellaklijn van OPI niks over James Bond zou zeggen, maar sorry, ik heb gelogen. Gister ben ik namelijk naar Skyfall geweest, en WOW, wat een film! Het begon al met eindelijk weer eens een goeie Bondhit van Adele, de eerste echte knaller sinds Goldeneye van Tina Turner…

Ik ben al jaren James Bondfan. Veel van mijn vriendinnen kunnen zich daar niet echt in verplaatsen. Actie, seksistische opmerkingen, lekkere wijven met dubbelzinnige namen (Pussy Galore, ik bedoel maar. Briljant!), gadgets en snelle auto’s. Maar op de een of andere manier heb ik me altijd tot James en zijn avonturen aangetrokken gevoeld.

Toen enkele jaren geleden Daniel Craig ten tonele verscheen, de eerste blonde  Bond met een stuk ruwere uitstraling dan zijn voorgangers, moest ik eerst even slikken, maar zodra de film begon was ik fan. Craig is de (woest aantrekkelijke) Bond van deze tijd, en wat mij betreft één van de weinige mannen die zo’n strak Speedo broekje kan hebben! Zucht.

Toch viel de laatste film wat tegen, en ik was dan ook erg benieuwd naar Skyfall. En het viel niet tegen!  Wat Batman Begins voor, ehm, de Batmanreeks deed doet Skyfall voor 007. Het begin van een nieuw, duister tijdperk, waarin de villain eens niet de wereld wil veroveren maar gewoon downright evil is en wraak zoekt. Daarnaast komen we meer te weten over de roots van James, wie hij is en waar hij vandaan komt. Een persoonlijke touch die in alle voorgaande films ontbreekt, en zonder sentimenteel te worden. De locaties zijn beter dan ooit, al ben ik misschien bevooroordeeld, aangezien een groot deel zich in Schotland afspeelt.  Ik zal niet te veel verklappen, maar ik kan iedereen aanraden om deze beste Bond ooit zo snel mogelijk te gaan zien!

Advertenties

Categorieën:Other happy stuff

Getagd als:, , ,

2 antwoorden »

  1. Helemaal mee eens! Behalve dan dat vriendinnen zich niet kunnen verplaatsen in het feit dat jij Bondfan bent. Dat kan ik juist heel goed, maar dat wist je natuurlijk al. Hoe kun je nou geen fan zijn van James Bond? Daar kan ik me niet echt in verplaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s