Utrecht

Dit is de laatste keer…

Ik weet jij kijkt nu op me neer, maar straks als het beter gaat, hoop ik dat je voor me staat! Ach, zeg maar niks meer, ik ga wel weg, dan ben je vrij.

Puur genieten, mijn favoriete Hazeshit.

Aankomend weekend is het weer zover: het jaarlijkse smartlappenfestival in Utrecht. In allerlei kroegen in de stad zijn optredens waarbij de smartlap centraal staat. Genieten!

Volgens mij is de smartlap de laatste jaren populairder dan ooit, en onder alle bevolkingsgroepen. Er is sinds afgelopen weekend zelfs een Hazes musical!

Terecht, want wie heeft er nou nog nooit dronken meegezongen met ‘Zij gelooft in mij’, ‘Huilen is voor jou te laat’ of ‘Ben ik te min’? Of  in de kroeg ooit een traantje weggepinkt bij ‘Een beetje verliefd’ van Hazes? Ik wel, dat geef ik meteen toe. En die oprechte verontwaardiging die je voelt als je je mee laat slepen door de muziek en al heel wat biertjes op hebt. Ik snap het nog steeds niet, ze had toch ook gewoon kunnen zeggen dat ze hem niet zag zitten, in plaats van te doen alsof ze zo terug zou komen?! Arme André.

Ik heb een Portugese collega, voor wie veel Hollandse dingen nog vrij nieuw zijn. Zo ook de smartlap. Toen we laatst wat gingen drinken kwam zo ongeveer het hele oeuvre van Hazes voorbij. ‘This one is very sad. The boy has lost his mother, and he binds a letter to her to a kite, to go up to the high heavens. And he’s very sad because he can’t get used to the new woman of his father.’ of ‘This is the last time, I know you look down upon me, but when I’m doing better I hope you come again and than I won’t have time for you.’ Kromme tenen!

In het Nederlands klinkt het allemaal net iets beter, en ellendiger. Maar ik heb haar op de een of andere manier toch enthousiast kunnen maken, want ze gaat vrijdag mee. We gaan naar de Triesto’s in de Stairway. Ik heb er zin in!

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s