Other happy stuff

De oplossing voor het conflict in de Gazastrook

Deze keer eens even geen verhaal over schoenen, films, of nagellak. Tijd voor een serieus onderwerp.

Met verbazing en afschuw volg ik de ontwikkelingen in de Gazastrook. Iedereen heeft er wel iets over te zeggen. Zo zag ik bijvoorbeeld dit plaatje op Facebook, met in hoofdletters SHARE THE TRUTH erboven, gedeeld door een jongen uit Israël die ik op reis heb ontmoet. En zonder me persé echt politiek te gaan uiten wil ik wel even kwijt dat ik dit wel een heel lame vorm van propaganda vind….

Een collega van me wees me vandaag toen we het over koken hadden op Ottolenghi het kookboek. Een aanrader voor als je van aparte gerechten houdt die toch relatief makkelijk te maken zijn, aldus de collega. Geschreven door Ottolenghi en Tamimi, twee mannen uit Jeruzalem. De een uit een Palestijnse, en de ander uit een joodse familie. In hun liefde voor eten hebben ze elkaar gevonden.

Mijn advies luidt dus als volgt: schuld elkaar de hand en geniet samen van een salade met venkel, dragon, feta en granaatappel, om maar iets te noemen. Was het maar zo makkelijk…

Het boek staat bij mij in ieder geval op mijn verlanglijstje! (o.a te koop bij bol.com)

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s