Reizen

TRAVEL | Citytrip Edinburgh

Zin om een leuke stedentrip te maken, maar heb je Barcelona, Londen, Rome, Berlijn en Parijs al gezien? Ga naar Edinburgh! Een heerlijke stad, met het oude kasteel op de rots dat vanaf overal zichtbaar is, de heerlijke pubs en restaurants, coole musea, het prachtige park waar het in de zon heerlijk toeven is, en gewoon de geweldige sfeer die er hangt.

Princes Street Gardens, heerlijk chillen in de zomer, en ’s winters een ijsbaan voor het winterwonderlandgevoel

Military tattoo, ieder jaar in agustus met 101 doedelzakspelers

Ook niet onbelangrijk: het shoppen. Topshop, Primark, Miss Selfridge, New Look, All Saints, Marks & Spencer, Boots: love it, en ze zitten allemaal op een steenworpafstand van elkaar. Princes Street is de grote winkelstraat. Tussen het shoppen door heb je een prachtig uitzicht, want je kijkt zo over het park naar het kasteel op de achtergrond. Ook niet te missen zijn de charity shops waar ik vorig jaar voor zo’n € 4 een paar hele coole vintage Bally pumps op de kop tikte.

Vooral in de zomer kun je je ook sportief prima vermaken: er is een berg in de stad (naast degene met het kasteel) die je kunt beklimmen, en vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de hele stad en de zee. Het kan er nogal hard waaien!

Op Arthur’s seat

Voor de kunst en cultuurliefhebbers onder ons: bezoek vooral de National Gallery in Princes Street Gardens. Zoals gebruikelijk voor veel musea in de UK is de entree gratis, je kunt er dus geen buil aan vallen. Edinburgh is een echte festivalstad. Ieder zomer in augustus vindt de Edinburgh Fringe Festival plaats. Beetje te vergelijken met de Parade hier in NL misschien. Door de hele stad zijn voorstellingen. Voor sommigen moet je entree betalen en voor anderen niet. Ga vooral naar High Street, ook wel de Royal Mile genoemd, want hier promoten alle acteurs en artiesten hun shows en krijg je mooie en grappige voorproefjes te zien. Vorig jaar was ik rond deze tijd een lang weekend in town met mijn vriendin Corinne, en we hebben ons briljant vermaakt. Ga ook zeker voor minstens één cider, biertje of wiskey in één van de gezellige vele pubs.

Corinne & ik na een paar drankjes in Finnegans Wake, gave Irish pub met veel livemuziek

In de winter is er Hogmanay, de viering van het nieuwe jaar. In de week voorafgaand aan oud & nieuw zijn er al allemaal coole activiteiten zoals de jaarlijkse fakkeltocht, waar duizenden mensen in meelopen en die eindigt met een enorm vuurwerk op wederom één van de heuvels die de stad rijk is.

Vroeger ging ik al vaak met mijn ouders naar Schotland, en altijd brachten we ook een bezoek aan Edinburgh. Vorig jaar beviel het bezoek tussen kerst en oud & nieuw zo goed, dat er een traditie van is gemaakt en we dit jaar met z’n vieren gaan. Jan is nog nooit geweest, en ik ben benieuwd wat hij er van zal vinden. Maar waarschijnlijk vindt hij het net zo heerlijk als ik, en ieder ander die de stad bezoekt!

IRN BRU. Mierzoet & knaloranje Schotse frisdrank. Heerlijk!

Fish & chips met vinegar en mushy peas. Love it!

Milnes, Rose Street. De beste fish & chips!

Scott monument in de middagzon

Advertenties

10 antwoorden »

  1. Toen ik het onderwerp van je blog zag, voelde ik de bui al een beetje hangen, maar deze foto slaat echt alles, haha! Maar een eer om in je blog te zijn vermeld! En mensen: Edinburgh is zeker een dikke aanrader!

  2. Te gek, ik krijg weer helemaal zin om te gaan! Jammer dat er geen foto bij zit van de hersen. Moet je die maar even appen tegen die tijd, heb ik toch het gevoel dat ik er een beetje bij ben 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s