Other happy stuff

Concert: The Black Keys

Black keys

De kaartjes hadden we al maanden in huis, en gister was het eindelijk zo ver: The Black Keys traden op in de Ziggo Dome! Voor mij de eerste keer The Black Keys èn eerste keer in de Ziggo Dome, dus ik was benieuwd. We kwamen om kwart over 7 aan en de zaal was nog ongeveer leeg! Het lukte dus om een mooi plekje vooraan te bemachtigen. Om 8 uur begon eerst het voorprogramma: the Maccabees! Leuke Britse band, die ik normaal een beetje een poppy rocksound vind hebben. Ken je ze niet, dan ken je waarschijnlijk in ieder geval dit nummer wel van de radio…

Ze speelden ongeveer drie kwartier, en man man wat was het HARD! Marylin Manson, die aan de overkant in de Heineken Musical Hall op dezelfde avond optrad, was er vast niks bij 🙂 Conclusie: het geluid in de Ziggo Dome werkt prima…

Daarna was eindelijk de beurt aan de mannen: Dan Auerbach en Patrick Carney, twee rocknerds uit Ohio die sinds 2001 hitjes maken als The Black Keys. Ik moet zeggen dat ik een beetje een gelegenheidsfan was (ja wàs, nu ben ik helemaal over). Ik ken eigenlijk vooral het laatste album El Camino goed. Maar wat rockten deze twee gasten, geholpen door een bassist en toetsenist, de zaal! Vooral Dan Auerbach vond ik een held, een rasartiest die het publiek bleef opzwepen. Al zou je misschien anders verwachten als je hem ziet…

Dan Auerbach

Iedereen ging los op hitjes als Tighten up, Howlin for you, Gold on the ceiling, Little Black Submarines en de bijna-afsluiter Lonely Boy. Ook de voor mij minder bekende nummers waren prachtig. De toegift was sprookjesachtig, met een discobal die de hele venue tot een twinkelende draaiende massa maakte. Wat ook opviel was de diversiteit in het publiek; van zestigers tot hipsters, gezinnen, studenten en provincialen.

Een superleuke avond met een geweldige band! Ik kan iedereen aanraden ze te gaan zien als ze weer komen. Tip van mij: neem oordopjes mee voor je eerstvolgende bezoek aan de Ziggo Dome!

Print

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s