Other happy stuff

The Hobbit: An unexpected journey

The Hobbit

Als enorme Lord of the Ringsfan (ja, ik ben best wel een geek) wacht ik al jaren op The Hobbit. De trailers beloofden veel goeds! Met mijn vriendinnetjes Cynthia en Marlies hield ik regelmatig LotR-filmmarathons. Ik heb de boeken gelezen en de films tientallen keren gezien. Kortom, ik kon niet wachten tot mijn vrienden Bilbo, Gollum (love him! ‘My precioussss…’) Gandalf, Elrond en Saruman terug zouden keren op het witte doek. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver, en ging ik met vriendlief en collega Petra naar de film.

3D bril op en genieten maar. Althans, dat hoopte ik. En uiteindelijk gebeurde dat ook wel… De film kwam wat traag op gang, en begon na een korte uitleg over de dwergen en de draak Smaug waar The Fellowship of the Ring ook begon: het afscheidsfeest van Bilbo, inclusief Elijah Wood als Frodo. Onnodig, maar wel geinig voor de herkenbaarheid. Daarna volgde een lange intro van alle dwergen (die je vanwege het grote aantal niet echt uit elkaar houdt op held Thorin Oakenshield na), en na een uur begon de film pas echt. Toen was het ook helemaal wat we uit de 3 films van LotR gewend zijn. Inclusief helden en locaties uit de eerste films, en het heerlijke muziekje. Van het originele verhaal van het boek blijft (voor zover ik me het boek herinner) niet heel veel over, maar ach, ik klaag niet. Spanning, sensatie en spektakel, en dat allemaal in 3D. Komt dat zien!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s