Other happy stuff

Op doen wat goed voelt. Proost!

champagne

Stoppen met roken, minder drinken, sporten, een nieuwe baan vinden, afvallen. Je kent ze wel: goede voornemens.

Een maand of drie geleden begon ik deze blog. Als ik ergens iets leuks, geks of interessants hoorde of zag schreef ik in mijn hoofd al het stukje erbij. Ik zette het alleen nooit op papier. Tot ik op een avond, getriggerd door een heleboel inspiratie en een baan waar ik niet altijd de voldoening uit haal die ik zou willen gewoon begon. Ik deed wat goed voelde!

En zie hier het resultaat na een paar maanden. Ik vind het superleuk om te schrijven over alles wat me bezighoudt, en het coole is dat ik hele leuke reacties krijg. Mijn schoenmoeder die tegen vriendlief zei wat een leuke schoenen ik toch gekocht had – gelezen op mijn blog. Mijn collega Sonja die zei het allemaal leuk en aardig te vinden, ‘doe je morgen je nieuwe trui en schoenen aan?’ maar zich wel afvroeg wanneer ik nu eens iets over een goed boek ging schrijven. Vriendinnetjes die meteen de décolleteportemonnee willen gaan scoren bij de HEMA.  Een oudcollega werkzaam bij de subsidieafdeling van de gemeente Utrecht die ik in de kroeg tegenkwam en die mijn blog over Utrecht als Culturele Hoofdstad gelezen had (helaas niks geworden 😦 ). Collega Petra die haar eigen blog heeft en met wie ik regelmatig tips & tricks uitwissel…. Maar ook ‘vreemde’ collega-bloggers die me gaan volgen en mijn berichten liken. Het zijn nog maar een paar kleine voorbeelden van de vele reacties. Helaas laten maar weinig mensen een reactie achter op de blog zelf. Ik snap dat het wat meer moeite kost, maar ik vind het echt superleuk om te lezen.  Dus mensen, laat vooral een reactie achter!

Kom ik weer op het onderwerp van deze blog: doen wat goed voelt. Dat heb ik dit jaar gedaan door eindelijk deze blog te beginnen.  En ook mensen in mijn omgeving hebben leuke en spannende stappen gezet. Mijn vriendinnetje Anne bijvoorbeeld. Een goede baan als jurist bij een ministerie, met daarnaast een grote passie voor sieraden. Toen ik met haar door Thailand reisde was ze al steeds bezig met het scoren van de mooiste oorbellen en de gaafste zilveren armbanden. Dit jaar heeft ze haar droom waargemaakt en is naast haar baan een webshop in sieraden begonnen die al supergoed loopt. Ze verkoopt prachtige dingen, zelf gemaakt of zelf met uitgezocht. Neem vooral een kijkje op www.annesieraden.nl 

Of mijn vriendinnetje Cynthia, die ik al mijn hele leven ken. Afgestudeerd in sociale wetenschappen, en een baan als recruiter, besloot ze naar de pabo te gaan omdat ze eigenlijk het liefst docent op een basisschool wordt. Ze werkt nu nog part-time en doet daarnaast haar opleiding haar eerste stage. Druk en stressvol, maar ook erg leuk.

Mijn boodschap voor het nieuwe jaar: heb eens geen negatief goed voornemen, zoals minder dit, stoppen met dat. Doe gewoon iets wat je altijd al wilde! Begin je eigen bedrijfje, maak een wereldreis, whatever. Maak je dromen waar. Al is het maar iets kleins. Je zult zien dat het je een ontzettende boost geeft! Proost!

In Thailand met Cynthia & Anne 3 jaar geleden. Meiden ik ben trots op jullie!

In Thailand met Anne & Cynthia 3 jaar geleden. Meiden ga zo door!

Advertenties

6 antwoorden »

  1. Lief Sheel! Helemaal mee eens! Doen wat goed voelt kan soms zo moeilijk zijn of misschien weet je niet eens meer wat goed voelt door alle stress en maatschappelijke verwachtingen? Denk terug aan wie je was als kind, wat deed je graag? Of sluit je ogen en denk aan wat je leuk zou vinden, puur op gevoel! Dan kom je vaak wel op het juiste antwoord op de vraag: wat voelt goed? Fijne dagen allemaal!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s