Fashion & zo

I love… vintage!

Vintage kleding is geweldig. Het muffe geurtje in de winkel is even wennen, en het is iets lastiger shoppen dan met gewone kleding… als iets te klein of te groot is vind je helaas meestal niet hetzelfde item in de goede maat. Maar dat is ook juist het leuke, toch? Je hebt altijd het gevoel dat je een uniek kledingstuk koopt!

Berlijn was tot nu toe mijn favoriete vintageshopstad. Daar zit bijvoorbeeld de Garage, waar mijn vriendinnetje Friederieke me mee naartoe nam toen ze er studeerde. Een geweldige winkel waar je per kilo betaalt (ja echt waar, it’s heaven)! Voor € 17,99 per kilo sla je je slag. Tussen 11 en 1 op woensdag is het Happy Hour en krijg je 30 % korting. Love it! Ik kocht er destijds 2 paar laarzen, een wollen zwarte jas en twee jurken.

De Episode is ook één van mijn favoriete winkels. Voorheen moest ik ervoor naar de 9 straatjes in Amsterdam, maar tegenwoordig ook in mijn eigen Utrecht een niet te missen hotspot op shoppinggebied. Vooral voor gave multicolourleggings slaag je er altijd!

Tussen kerst en oud en nieuw was ik in Edinburgh, en dat is mijn nieuwe vintagecapital!  Er zijn enorm veel charityshops. Een soort kringloopwinkels, maar dan allemaal van een ander goed doel. Veel zooi wel, dus goed zoeken! Voor 5 pond scoorde ik te gekke vintage Ballypumps, bijna nieuw!

Ik ontdekte er vorige week ook Armstrong’s, een geweldige en enorme vintagewinkel met een superuitgebreid assortiment. Het leuke is dat ze er typisch Britse en Schotse kleding verkopen zoals kilts en Harris Tweedjasjes (voor de mannen dan hè), Burberry trenchcoats (voor weinig!) en héél veel lekker zacht cashmere, maar uiteraard ook gewoon jurken, tassen, (cowboy) laarzen, bontjassen, jurken etc. Check de foto’s voor een sfeerimpressie, en bezoek als je ooit in Edinburgh bent zeker de winkel op Grassmarket 83 (of één van de andere filialen, check de site)!

Advertenties

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s