Other happy stuff

Zelfs je naam is mooi. Oh nee, toch niet!

Ieder jaar is het weer lachen, gieren, brullen als de SVB zijn lijst publiceert met namen van dat jaar (check ‘m hier).

Mijn voornamen zijn Sheelagh Mairi (vandaar de naam van deze blog) April. Ik heb dus best een aparte naam… Ik werkte vroeger jaren achter de kassa bij Albert Heijn, inclusief naamplaatje. Klanten keken me dan vaak medelijdend of grinnikend aan en zeiden: ‘zo, jouw ouders zijn creatief geweest hoor!’. Waarmee ze bedoelden dat mijn ouders gekkies waren die deze naam zelf hadden bedacht! Maar dat is dus niet zo. Het zijn keltische namen, en dat makes sense, want ik heb een deel van mijn roots in Schotland liggen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik dus nooit te snel zal oordelen over een naam zonder de achtergrond te kennen. Maar toen ik de lijst van dit jaar doorlas, ohmygod.

Er is dus serieus iemand die een baby Renesmee genoemd heeft! Zoals dat kind van Bella en Edward in Twilight! En een ander: Beckham! Het is maar te hopen dat dat een voetballertje wordt want anders slaat het al helemaal nergens op…

Ook altijd heel chique: ghettonamen! Wat te denken van bijvoorbeeld Cherdestiny, Legendaiyro, Queen-ensiellyque, Chavenity, Yah’liyah-Divine, Edsverchainery, Gië-Raysho, Jah-Luciëncio, Ashantella, Jovensleymar, Le’Johnso, Naygenn-Ruminey,  Regencely, Xiovyengelo, Cedrixianthley, Kaeyano-Casey, Angejahnairah, C’yerlee-Jaydashantheley, of Fay’den-river?!

Natuurlijk groeit een kind ook erg gelukkig op met een naam als Huig, Parisienne, JiIlz, Mexx, Liberty-Grace, Virtuous, Zwaantien, Summer-Lilly, Tippi (kennen we de au pair uit Gooische Vrouwen nog?!) of een naam met te veel klinkers zoals Briannne. Man man man, waar gaat het naartoe met de wereld 😉

Wat is jouw favoriete naam van het jaar?

Advertenties

8 antwoorden »

  1. Wtf!!! Ik hoop dat je gecopy-pasted hebt… Niet te doen die namen! Als aanstaande mama rust op mij ook de zware taak om mijn zoon, naast het leven, een naam te schenken… Ik heb voor een Finse naam gekozen, ook door mijn roots… Toegegeven, het is niet zo fancy als de ghettonamen die jij hierboven noemde, maar het blijft a matter of taste! Kan niet garanderen dat de zorgvuldig door mij uitgekozen naam, die ik als een mantra heb opgezegd in mijn hoofd om dat ‘gevoel’ erbij te krijgen, volgend jaar niet op een soortgelijke lijst eindigt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s