Fashion & zo

Grazia Bloggers Masterclass

Gisteren was het zover: de Grazia Bloggers Masterclass.  ’s Ochtends om half zeven op, douchen, make-up, en in de trein naar Amsterdam! De outfit had ik al bedacht, dus dat scheelde weer stress. Op naar hotel The Dylan op de Keizersgracht, waar de masterclass zou gaan plaatsvinden. We werden ontvangen met koffie en thee en heerlijke macarons en cupcakes.  Toen we de zaal betraden werden we verwelkomd door Hilmar Mulder, hoofdredacteur van Grazia. En op iedere stoel een gave goodiebag met o.a een opschrijfboekje van Blond, nagellak van OPI en een Grazia USB stick in de vorm van een lippenstift.

Hilmar gaf al snel het woord aan Sabrina Meijer van afterDRK.com. Sabrina gaf goede blogtips: o.a social media, fotografie en commercie kwamen aan bod. Leuke tip: hou brainstormsessies met vriendinnen. Ga ik zeker doen! Belangrijk: kom met een duidelijk concept en focus op 1 onderwerp. Oeps, dacht ik. Want dat doe ik in mijn blog eigenlijk niet… ik schrijf gewoon over alles wat ik leuk vind en mij inspireert. Dat was dan ook mijn grootste vraag voor Anna Nooshin van NSMBL.nl die na Sabrina het woord kreeg: hoe zorg je ervoor dat je blog één stijl houdt terwijl je over veel verschillende onderwerpen blogt? Ze beantwoordde mijn vraag al tijdens haar presentatie: ook zij gaf aan een focus te hebben op haar blog, maar bij haar is dat breder dan mode alleen: inspiratie. Haar doel is vrouwen inspireren, en uiteraard kan dat niet alleen met mode! Een tip van beide dames was continuïteit, maar niet ten koste van de kwaliteit. Ik ben erg geïnspireerd door Sabrina en Anna en ga enkele van hun concrete tips zeker toepassen.

Na de meiden was het woord nog aan social media specialist Polle de Maagt, die een boeiende presentatie gaf over social media en out of the box denken. Zijn afsluiter: doe iets met wat je vandaag geleerd heb binnen 48 uur! Bij deze. Hierna maakte Hilmar bekend welke 3 van de 80 meiden kaarten zouden krijgen voor Fashion Week, en een Windows8 tablet in bruikleen om mee te bloggen. Ik was één van de gelukkigen! Samen met de andere winnaressen kreeg ik uitleg over de tablet, en erna nog een fotomomentje met Sabrina, Anna en Hilmar.

Volgende week is mijn eerste Fashion Week, en dankzij Grazia mag ik nu naast de shows van Claes Iversen, Maidenform en Marga Weimans, die ik al zelf had geregeld, ook nog naar Edwin Oudshoorn en Sjaak Hullekes, én heb ik een coole tablet te leen. Één van ons drie kan nog kans maken een tablet te winnen for keeps door te bloggen, maar daarover later meer. Ik heb een geweldige ochtend gehad, dus Grazia, Sabrina en Anna: bedankt!

5 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s