Other happy stuff

Doen wat goed voelt part II

Een paar weken geleden proostte ik op het nieuwe jaar met op doen wat goed voelt. Ik schreef toen nog dat ik goede voornemens à la afvallen, minder drinken, gezonder eten etc wat achterhaald vond. Er zit altijd zo’n ‘moet’ in als je begrijpt wat ik bedoel, en moeten heeft bijna nooit een positief effect. Vandaar dat ik zei dit jaar daar eens niet aan mee te doen, en iedereen aanraadde gewoon eens te doen wat goed voelt. Zoals ik bijvoorbeeld vorig jaar deze blog begon. En ik heb mijn eigen advies opgevolgd, ik ben nog steeds lekker bezig met dingen die goed voelen. En met succes! Vandaag begint de Amsterdam Fashion Week en ik ben erbij!

Ik heb inmiddels echter gemerkt dat als je die zogenaamde goede voornemens op een gezonde en normale manier toepast, daar helemaal niks mis mee is. Zo ben ik bijvoorbeeld inmiddels 1,5 week gestopt met roken, begonnen met sporten én een stuk gezonder gaan eten! Mezelf naar de sportschool slepen vind ik nog het lastigst… als ik lekker thuis op de bank zit kan ik me maar moeilijk motiveren.

Verbazingwekkend genoeg gaat het niet-roken super goed, ik ben er totaal niet mee bezig. En wat betreft gezond eten: ik volg geen echt dieet maar probeer meer groenten en fruit te eten. Zo ontbijt ik af en toe met een smoothie van bijboorbeeld sinaasappel, citroen, wortel en mango of banaan, havermout, en sinaasappel in plaats van mijn gebruikelijke Brinta of yoghurt, en neem ik als lunch af en toe een salade.  Een combinatie van peer, bleekselderij, cherrytomaatjes, walnoten, hüttenkase en rauwe ham beviel van de week erg goed.

Misschien zijn goede voornemens zo slecht nog niet. Ik voel me in ieder geval beter dan ooit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s