Fashion & zo

Amsterdam Fashion Week: Volvo Cars presents Claes Iversen

Vanavond was het zover: mijn eerste catwalkshow ooit, en meteen van Claes Iversen. Deze van oorsprong Deense ontwerper is momenteel een van Nederlands beste en spannendste designers. Hij liep ooit een stage bij Viktor en Rolf… en toen de eerste modellen de catwalk aanliepen moest ik aan Viktor & Rolf denken, want een paar van de eerste creaties waren outfits met enorme strikken. De hele collectie was geïnspireerd op een strik, en het uiteenvallen hiervan. De kunst van het laten, was het thema. Onder een gave mix van DJ Joos van Bellen kwamen de eerste modellen de catwalk op, en ik was meteen verliefd… Het kleurenpalet én de stijl van de show begon simpel, maar chique, en werd eigenlijk steeds spannender. De eerste outfits waren allemaal in één kleur: bruin, wit, zwart, en lichtblauw. Dit lichtblauwe pak was mjin minst favoriet, en vond ik ook niet echt bij de rest passen. Verder zou ik alles uit de Un-Tied collectie meteen naar mijn kast willen verplaatsen!

Hierna volgde een geweldige rode rok met echt een te gek sculpturaal silhouet (want it) gecombineerd met een simpel wit hemd. Een zwart ensemble met pailletten was ook helemaal geweldig, maar mijn absolute favoriet: een nudekleurige avondjurk  met rode details. Alle schoenen en vooral de laarzen wil ik hebben, geweldig! Iversen ontwierp deze collectie voor het betaalbare schoenenmerk Blink, en ze zijn verkrijgbaar vanaf dit najaar. Ik kan nu al niet wachten. Ik zou de collectie typeren als chique en innovatief met een vleugje street 🙂 Maar wie ben ik…

Ik zat op rij 4 samen met mijn blogvriendinnetje Petra, goede plaatsen! Ik heb veel foto’s gemaakt, maar het is wel duidelijk dat ik me bij bloggen moet houden… En eigenlijk was het ook zonde, het is zo snel voorbij namelijk! Bij Sjaak Hullekes en Edwin Oudshoorn vandaag ga ik nog meer genieten, en dus (helaas) minder foto’s maken. Hier toch wat van mijn betere foto’s. Wat is jouw favoriet?

Dit was mijn eerste dag Amsterdam Fashion Week, more to come!

Volg me op Facebook

Met dank aan Volvo!

Advertenties

7 antwoorden »

    • Thanks Manon! More to come vandaag, morgen en zondag. En om op je vraag op FB te antwoorden, ja er waren ook BN’ers 🙂 Heb Lieke van Lexmond, Olcay Gulsen,Sylvana, Sebastiaan Labrie en Philip Riches (die fotograaf) voorbij zien komen 🙂 toch minder boeiend dan de kleding!

  1. Very nice Sheel!! Ik vind die lange beige/nude jurk met rode applicatie ook fantastisch! En die zwarte jurk wil ik ook!! En, viel me trouwens op dat op de eerste rij niet allemaal typisch fashionable types zaten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s