Fashion & zo

Movie Monday – Clueless

Movie poster

“So okay, I don’t want to be a traitor to my generation and all but I don’t get how guys dress today. I mean, come on, it looks like they just fell out of bed and put on some baggy pants and take their greasy hair – ew – and cover it up with a backwards cap and like, we’re expected to swoon?”

Even een Fashion Week Break 🙂 Morgen volgt nog mijn verslag van de te gekke show van Marga Weimans, maar eerst Movie Monday! Dé chickflick van de jaren ’90 en misschien wel de beste film ooit: Clueless! Op de pyamaparty die ik gaf voor mijn verjaardag in de brugklas zag ik deze film voor het eerst met mijn vriendinnetjes, en ik was meteen fan. Ik heb ‘m denk ik al minstens 15 x gezien! Alleen de heerlijke outfits maken dit al tot een topfilm, en dan komen de hilarische quotes er nog bij. Bijvoorbeeld het stukje dat Cher overvallen wordt en op de grond moet gaan liggen. ‘But… you don’t understand! This is an Alaïa!’ Of de vader van Cher die vraagt wat ze in hemelsnaam aan heeft. ‘A dress daddy!’ ‘Says who?’ ‘Calvin Klein…’

Ik en mijn vriendinnen zijn niet de enigen die dol zijn op deze film. Het Amerikaanse merk Wildfox Couture is ook fan. Hun spring/summer collection van 2013 heet ‘the Kids in America’ en de campagne is gebaseerd op Clueless. Ik vind dit echt te leuk! En, correct me if I’m wrong, maar hebben ze nou de originele set van Clueless gebruikt? If not, het ziet er in ieder geval geweldig uit. Tot vorige week was Wildfox gewoon verkrijgbaar op Zalando, maar helaas hebben ze het label nu uit het assortiment gehaald.  Ik zou alles wel willen shoppen, dus als iemand weet waar in Nederland het nog wel verkrijgbaar is hoor ik het graag. Check wat foto’s uit het lookbook hieronder!

Alle foto’s: Pinterest

Advertenties

2 antwoorden »

  1. Haha geweldig!! I love Wildfox too. In amsterdam ken ik drie winkels die het verkopen: op de Utrechtsestraat in de winkel van de Kiboots, op de Noordermarkt bij Maden, en nog een winkel aan de Prinsengracht.
    Het ziet er idd naar uit dat ze het hebben geschoten op de originele set!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s