Fashion & zo

Amsterdam Fashion Week: Marga Weimans

Zondag mocht ik naar de laatste show van Amsterdam Fashion Week: Marga Weimans. Ken je haar niet, check dan zeker haar site. Ze maakt letterlijk ongelooflijke dingen! Toen de show begon hoorden we Marga zelf over de speaker vertellen over fashion en design. Fashion is in my DNA, aldus de ontwerpster. De kleurschema’s uit de collectie waren dan ook gebaseerd op de persoonlijke DNA codes van Weimans zelf. Toen de eerste modellen de catwalk opkwamen moest ik denken aan het nummer ‘Hip to be square’ van Huey Lewis and the News, de modellen waren namelijk gehuld in kubussen. Naarmate de show vorderde nam de omvang van de kubus af en werd wat eronder gedragen werd meer zichtbaar. Ik vond het geweldig! Fashion meets art. Zo vindt ook het Groninger Museum, die later dit jaar een tentoonstelling aan Weimans wijden waar ook deze collectie, genaamd Body Archive, in wordt opgenomen. Toen alle modellen aan het eind van de show nog even de catwalk opkwamen waren de kubussen verdwenen en werd de draagbare kleding eronder zichtbaar. De schoenen van United Nude pastten goed bij het geheel en waren om van te watertanden zo mooi, ik wil ze allemaal! Ook de legging-achtige panty’s van de modellen en de jurkjes die onder de kubussen tevoorschijn kwamen zou ik maar wat graag dragen.

De goodiebag was ook geweldig. Foto’s van vorige collecties van Weimans, super whitening tandpasta, ontspannende kruidenthee, heerlijke zeep van Nablus van dode zeemodder en massagekaarsen van BsaB. Ik kan dus lekker gaan relaxen na mijn hectische eerste fashionweek!

Helaas werkte mijn camera niet, dus ik heb wat foto’s geleend van de site van Amsterdam Fashion Week. Wel heb ik filmopnamen gemaakt. Zie hier mijn eerste video, gemonteerd door Jan.

Bedankt SpicePR dat ik deze show mocht bijwonen, ik heb genoten! Volg me op Facebook

Foto’s Peter Stigter

Advertenties

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s