Food & Body

A smoothie a day

Happy Wednesday allemaal! Ik ben al twee dagen ziek, de griep heeft me te pakken. Gelukkig had ik deze blog van het weekend al voorbereid. Precies het goede moment om mijn eigen tips te gaan opvolgen, ik kan nu wel wat vitamientjes gebruiken…

Op Instagram, Twitter, Facebook, en ook in het dagelijks leven, op werk of bij vriendinnen, zie ik het steeds vaker voorbijkomen: smoothielovers. Smoothies zijn gezond, lekker, en nu ook nog hip. Ik doe er ook aan mee, maar wel op een manier die het voor mij leuk, en dus lekker, blijft houden. Ik gooi bijvoorbeeld geen boerenkool, witlof, of andijvie in mijn blender. Dat is toch gewoon vies! Sorry, maar dat vind ik. Collega Aukje liet me eens een heerlijke smoothie met ananas en spinazie proeven. Het eerste slokje proef je alleen de ananas, lekker! De nasmaak was echter alsof ik net een hap gras had genomen. Bah. Blijf het lekker allemaal doen, maar ik doe niet mee. Ik eet wel groenten, maar dan gewoon ’s avonds of soms met de lunch. Dit zijn mijn favoriete smoothierecepten:

  • 1 mango
  • 1 à 2 winterpenen of ongeveer 4 bospeentjes
  • 1 glas versgeperste sinaasappelsap
  • voeg eventueel wat verse gember toe!

Hier heb ik echt de hele ochtend genoeg aan, ik denk vooral door de wortel. Zelfs geen behoefte aan een plakje magere ontbijtkoek bij de koffie! Een andere lekkere:

  • 1 banaan
  • 1 glas melk (magere melk, amandel-, kokos of sojamelk is uiteraard nog beter, maar het is maar waar je zin in hebt en wat er in huis is)
  • 1 glas versgeperste sinaasappelsap
  • 3 eetlepels havermout

In de blender, en smullen maar. Dit geeft een beetje het effect van zo’n Goedemorgen-drinkontbijt door de havermout. Voedzaam door de banaan en de havermout! Je kunt met deze variëren door wat rood fruit toe te voegen, bijvoorbeeld uit zo’n doosje uit de diepvries bij Albert Heijn. Of een kiwi. Daar wordt ‘ie net wat frisser van.

En nog een die lekker fris is:

  • 4 bospeentjes
  • verse gember
  • granaatappelpitjes (van ongeveer een halve granaatappel)
  • 2 of 3 eetlepels (bevroren) rood fruit
  • 1 glas versgeperste sinaasappelsap

Op Twitter kreeg ik nog wel een tip die me aansprak: bleekselderij met rood fruit. Dat lijkt me nog best ok, dus die ga ik binnenkort proberen. Ik eet verder nog normaal, en ontbijt zeker niet iedere ochtend op deze manier… maar wat variatie kan nooit kwaad! Heb jij nog goede smoothietips? Ik hoor het graag!

PS Veel mensen zeggen: ‘daar heb je toch helemaal geen zin in ’s ochtends, al dat snij – en hakwerk?’ Nee, dat heb ik inderdaad niet… ik ben verre van een ochtendmens! Daarom snij ik vaak alles al de avond ervoor. Hoef je het de volgende dag alleen nog maar in de blender te gooien!

Volg me op Facebook!

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s