Other happy stuff

Waar je tijdens het shoppen niet bij stilstaat…

Greenpeace, die voeren toch actie tegen de walvisjacht en vervuiling van de oceanen door olie?

Ja, dat klopt, maar daarnaast houden ze zich ook bezig met een campagne over een onderwerp dat nog dichter bij ons staat. Zoals we allemaal weten wordt kleding van de bekende modemerken vaak geproduceerd in landen als China, Indonesië en Mexico. Waar we niet bij stil staan is dat in het productieproces van kleding vaak gebruik wordt gemaakt van gifstoffen. Deze worden erna in de rivieren gedumpt. Duizenden mensen zijn afhankelijk van het water in deze rivieren om van te drinken, mee te koken en zich in te wassen. Deze mensen worden dagelijks blootgesteld aan de gifstoffen die gebruikt worden om onze kleding mee te produceren!

Naar aanleiding van campagnes van Greenpeace hebben o.a. Nike, Puma, Adidas, H&M, Zara en G-Star al toegezegd in de toekomst gifvrij te zullen gaan produceren. Goed nieuws dus. Nu de rest nog! Om niet alleen de modemerken, maar ook ons fashionista’s bekend te maken met het probleem is er de website http://www.nomorefashionvictims.nl. BNN presentatrice Zarayda legt uit wat wij zelf kunnen doen. Je kunt een goodiebag bestellen met meer informatie erin, leuke en informatieve filmpjes bekijken, en ook is er een actie waarmee je kaarten voor het London Fashion Weekend einde van de maand kunt winnen. Een extra stimulans om mee te doen lijkt me. Ik vind het een superinitiatief en heb mijn goodiebag al besteld!

Volg SheelaghMairi op Facebook voor meer (fashion) news

Greenpeace goodiebag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s