Other happy stuff

INTERIEUR | Inspiratie: een kijkje in mijn huis

Ik geloof dat de inrichting van je huis wat zegt over je stijl en dus over jou als persoon. Zelf hou ik niet zo van een moderne, Jan des Bouvrie-achtige inrichting. Het kan heel mooi zijn, en als ik bij vriendinnetjes kom die hun huis wel op die manier hebben ingericht ben ik soms best wel eens jaloers om hoe netjes, modern, ruim en ordelijk het eruitziet.

Mijn stijl is meer een mix van vroeger en nu. Souvenirs, boeken, foto’s en herinneringen spelen een grote rol. Bijkomstigheid is helaas dat het dan gelijk wat rommeliger overkomt… Toen Jan en ik in dit appartement trokken hebben we wat mij betreft een goede combinatie van oud en nieuw weten te realiseren. Om het nog een beetje rustig te houden zijn alle muren in huis wit, behalve een klein stukje taupe in de woonkamer.

Kijk je mee in ons huis?

Deze handgesneden houten buddha kocht ik voor Jan op Bali tijdens mijn laatste vakantie. De zilveren kandelaar was een afstudeercadeau, ik heb er nog één van. ’s Avonds branden er eigenlijk altijd wel kaarsen in huis, dan is het meteen gezellig!

Buddha

Deze zeefdruk kreeg Jan van het geld van de erfenis van zijn oma. Ik hou van kleur dus vind dit kleurrijke schilderij een fijne aanwinst voor de woonkamer.

IMG_0073

Bloemen en planten fleuren het hele huis op. Ik hou vooral van lentebloemen zoals narcissen en tulpen. Maar ook rozen vind ik af en toe prachtig, en in de winter zijn ook amaryllis favoriet. De geweldige blauwe vaas was een housewarmingcadeau waar ik nog steeds erg blij mee ben.

IMG_0025

Boeken zijn een belangrijk deel van mijn interieur. We hebben drie kasten vol, en aan bijna ieder boek kleeft weer een andere herinnering. Dit zijn drie koffietafelboeken, erg fijn om af en toe even door te bladeren. Het Taschen boek over New York is een aanrader. Prachtige platen! Het kleurrijke Super Heroes: Fashion and Fantasy kocht ik bij de gelijknamige tentoonstelling in het Metropolitan Museum of Art in New York, en combineert twee van mijn favoriete dingen: superhelden en fashion!

IMG_0059

Deze Gispen-achtige stoel is al jaren in mijn familie, ik vind ‘m prachtig dus ik ben blij dat wij ‘m nu in ons bezit hebben! De plant was een housewarmingkado van Jans ouders.

IMG_0068

Nu de lente er weer bijna aankomt vind ik het leuk om bloesemtakken of katjes in een grote vaas te hebben, dat geeft me een fijn lentegevoel. Het prachtige houten kastje is een erfstuk van Jans oma, we hebben er twee van. De zwarte ijzeren kist waar je nog een stukje van ziet gebruiken we als tv-meubel. Mijn opa en oma hebben ‘m ooit aangeschaft toen ze naar Australië zouden emigreren, al ging dat uiteindelijk niet door….

IMG_0029

IMG_0066

Deze pop-artplaten van IKEA hangen in onze inpandige serre. Eigenlijk wilde ik een Roy Lichtensteinreplica, maar toen we deze zagen hangen bij IKEA waren we meteen fan!

IMG_0042

Dit champagnerek van Moët & Chandon kocht Jan ooit voor weinig op een rommelmarkt. Helaas is ‘ie meestal leeg…

IMG_0062

De grijze bank van IKEA heb ik al jaren, hij zit nog steeds heerlijk! De rode leren stoel was altijd mijn favoriet bij mijn ouders thuis, dus toen we hier gingen wonen mocht ik ‘m hebben. Onze lieve kat Jerry maakt dat het eigenlijk altijd gezellig is in huis, hij spint en knuffelt wat af en mist nooit een kans om kopjes te geven.

IMG_3575

Ik ben dol op deze bloemvormige kristallen waxinelichthouders! Ze branden iedere avond.

IMG_0075

Onze boeken zijn gesorteerd op kleur. Naast boeken staan er staan allerlei (kitscherige) souvenirs in de kast: ik neem altijd wel iets mee terug als ik op reis ga. Hier zie je een lama uit Bolivia, een vis uit Mexico, Minnie Mouse uit Disneyland in Los Angeles, een pillendoosje uit NYC en houten poppetjes uit Vietnam

IMG_0057

De wc is de enige felgekleurde ruimte in ons huis, en lekker kitscherig ingericht met een minikroonluchter van IKEA en een door mij gemaakt schilderijtje van Utrecht.

IMG_0076

Deze lamp kregen Jans ouders toen ze gingen trouwen. Ik vind ‘m prachtig staan bij de taupekleurige muur. Het gele bord is een souvenir van ons tripje naar Edinburgh einde vorig jaar.

IMG_0040

Wat vind je van ons interieur? Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Ik fiets iedere dag weer met een gelukkig gevoel naar huis omdat ik weet dat ik hier ga thuiskomen!

Volg me op Facebook.

9 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s