Other happy stuff

INTERIEUR | kaarsen van BsaB

Kaarsen vormen een belangrijk deel van mijn interieur. Een paar brandende kaarsen geven je huis meteen gezelligheid en warmte. Vooral in deze donkere winterse dagen vind ik dat erg belangrijk! Bij geurkaarsen komt daar ook nog een geur bij die zich door je huis verspreidt. Een kaars die een lekkere frisse geur afgeeft geeft me dan ook een heerlijk gevoel van ‘thuis zijn’.

Bij de modeshow van Marga Weimans tijdens Amsterdam Fashion Week kreeg ik een goodiebag waar o.a. massagekaarsen van BsaB (spreek uit als ‘bie-sah-bie’) in zaten. Naar aanleiding hiervan raakte ik via Twitter in contact met Ruud, één van de mannen die BsaB naar Nederland haalde. Hij gaf me een uitgebreide rondleiding door de stijlvol ingerichte winkel en vertelde me over de geschiedenis van BsaB: Ate, een vriend van Ruud, liep stage bij het hoofdkantoor van BsaB in Thailand en kreeg daar de vraag of hij het merk niet in Nederland wilde gaan verkopen.  De rest is geschiedenis: de eerste winkel van BsaB Nederland is nu ruim een jaar geopend aan het chique Oudkerkhof in Utrecht.

Sinds 2006 bestaat BsaB in Thailand. Alle producten zijn met de hand gemaakt van enkel natuurlijke en gerecyclede ingrediënten. De kaarsen bestaan voor 100% uit eco-gecertificeerde sojawas. Ecologisch dus. Ook nog mooi meegenomen, want soja brandt tot 3 x  langer dan een gewone paraffinekaars. Alle geuren van de kaarsen bestaan uit essentiële oliën; dit zijn natuurlijke oliën gewonnen uit planten en kruiden. En dat ruik je echt! De diffusers bestaan voor 100% uit essentiële oliën en zijn hiermee uniek in hun soort. Je haalt de natuur in huis. Bijna altijd wordt bij dit soort producten alcohol of chemische toevoegingen gebruikt om de geuren uit te laten komen, maar deze zijn 100% natuurlijk. Door de pure olie doe je ook veel langer met de producten en verdampen ze niet zoals bij diffusers op alcoholbasis wel gebeurt.

De kaarsen zitten in o.a. bamboe, kokos, of gerecyclede bier- en frisdrankflesjes. Thaise locals in Bangkok die leefden van het recyclen van gebruikte flessen hebben van BsaB een machine gekregen om het glas te snijden zodat deze klaar zijn om te worden gevuld met sojawas. Zo leveren ze een product af aan de fabriek van BsaB en verdienen hier meer mee dan de paar centen die ze krijgen voor het inleveren van het glas alleen. Thaise boeren die amper rondkwamen van hun gewassen zijn door BsaB opgeleid om bamboe te verbouwen en dat zo af te leveren dat deze voor de bamboo candles gebruikt kunnen worden. Kortom, een enorme stimulans voor de lokale economie.

Als je BsaB nog niet kent denk je misschien: leuk, die duurzaamheid, maar het zijn ‘gewoon’ kaarsen en diffusers, wat is daar zo speciaal aan?! Dat dacht ik namelijk ook voordat ik een Coconut Candle van vriendinnetje Wendy kreeg. Maar ik was meteen verkocht, en ook vriendlief is fan. De combinatie van het enthousiaste personeel, het verhaal achter het product, het uiterlijk van de kaarsen en diffusers en uiteraard de geuren maken BsaB bij mij favoriet. Ook leuk is dat je navulverpakkingen kunt aanschaffen in verschillende geuren, zodat je je kokosnoot of glazen houder zelf weer kunt bijvullen.

Van BsaB heb ik drie producten gekregen om te testen. De komende weken zal ik iedere week een product testen en er over schrijven. Het leuke is dat je één van die producten kunt winnen door te beschrijven waarom jij juist dit product ook wel eens wilt uitproberen. Later deze week meer dus!

Neem ook eens een kijkje op de website van BsaB!

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s