Other happy stuff

Tijd voor positiviteit

Promote

‘Sorry, mag ik er even langs?’ Ik vroeg het vriendelijk aan de wat oudere mevrouw en meneer die midden op het fietspad liepen. ‘HEB JE GEEN BEL?!’, snauwde de dame me toe.  Dit overkwam me laatst op weg naar mijn werk. Ik probeerde juist aardig te doen door niet te bellen, en dan dit! Ik ademde diep in, diep uit, vergat het voorval en fietste verder naar werk. Eenmaal daar aangekomen was ik het in alle eerlijkheid al weer vergeten.

De buschauffeur die me vorige week de toegang weigerde omdat ik € 0,20 te weinig bij me had en mijn chipkaart vergeten was, het gure winterweer en de lente die maar niet komt, gezeur op het werk,  het jurkje dat er net niet meer in mijn maat is in de sale, een kapot koffiezetapparaat, vergeten uit te checken, de lekke band van mijn fiets… Allemaal heel vervelend. Als dit soort dingen gebeuren kun je eigenlijk twee dingen doen.

Ten eerste: zwelgen. Uren of zelfs de hele dag chagrijnig blijven, en anderen op jouw beurt chagrijnig maken. Toegegeven, soms is dat best wel even lekker.  En ik maak me er ook best wel eens schuldig aan. Verspilling van energie!

Mijn voorkeur gaat naar optie twee: deal ermee, vergeet het, en richt je op de goede dingen in het leven! Zoals de spreuk zegt die eindeloos op Instagram en Pinterest staat: promote what you love instead of bashing what you hate. Goed voornemen voor de komende tijd: hier bewuster mee omgaan. Want er zijn ook veel leuke en positieve dingen… Iemand die mijn busrit betaalt omdat ik mijn portemonnee heb laten liggen, thuiskomen in een opgeruimd huis, mijn oma die weer een jaartje ouder wordt, een feestje met mijn vriendinnen, de kat die ligt te spinnen op de bank, een comliment van een collega, een heerlijk zelfbereid maal, een bos bloemen op tafel of de zon die doorbreekt… Geniet van kleine dingen.

Happy monday! En dat zonnetje vandaag pakt niemand ons meer af 🙂

Advertenties

Categorieën:Other happy stuff

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s