Food & Body

FOOD | The Ottolenghi Project

Ken je Ottolenghi het Kookboek al? Dit boek met recepten uit het Midden Oosten kreeg Jan voor Sinterklaas. Geïnspireerd door de film Julie & Julia, waarin Julia een heel kookboek van Julia Child uitkookt, heeft Jan nu besloten dit kookboek helemaal te gaan koken. Het idee is om een paar keer per week een gerecht te proberen, en daarover te schrijven op zijn blog. Ik vind het echt superleuk dat hij dit doet! En lekker natuurlijk. Normaal eet ik niet vaak uit deze keuken, en afwisseling op culinair gebied is altijd welkom. Je kunt hem volgen op zijn blog, daar zet hij foto’s op van de gerechten, geeft tips en vertelt hoe het gerecht bevalt. Hij zet het recept ook op zijn blog, zodat je het gerecht zelf ook kunt maken.

Mijn favorieten tot nu toe zijn de eendenborst met venkelzaad in een saus van bloedsinaasappel, rode wijn en steranijs, een salade van aubergine met granaatappel, pijnboompitten, basilicum en granaatappen en kip met o.a. rozenwater en hazelnoten. De koekjes met cranberry en witte chocola waren ook een succes! Verrassend lekker was de venkel-cherrytomaatgratin met zoet kruimeldeeg.

Ik ben erg benieuwd naar wat er nog komen gaat. En naar hoeveel kilo ik aangekomen ben als het boek uit is 🙂 Er is namelijk ook een vrij groot deel met heerlijke koekjes en taarten…

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s