Fashion & zo

The Fashion World of Jean Paul Gaultier

Vorige week was het eindelijk zo ver: een bezoekje aan de tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier – From the Sidewalk to the Catwalk. De tentoonstelling bestaat uit zo’n 140 verschillende outfits, die in een aantal zalen met ieder hun eigen thema te zien zijn; The Odyssey of Jean Paul Gaultier, The Boudoir, Skin Deep, Punk Cancan, Urban Jungle en Metropolis.

Zelf vond ik de op het menselijk lichaam geïnspireerde outfits prachtig (botten, spieren en bloedvaten). De klassieke sailorlook met een twist en de door Madonna grootgemaakte puntcorsetten zijn natuurlijk ook geweldig, evenals de op Parijs geïnspireerde collectie. Zucht. Wat is jouw favoriete item?

Erg fijn: naast dat je de prachtige stukken kan bewonderen zit de tentoonstelling ook goed in elkaar. Prachtige foto’s van topfotografen, filmmateriaal en schetsen van Gaultier zelf creëren een helder beeld van de ontwerper. Ook leuk: de poppen die de kleding showen komen tot leven door een gezicht te projecteren. Ze knipperen met hun ogen, lachen, huilen, en praten tegen je. Een absolute aanrader dus!

Ik kan er nog uren over praten en schrijven, maar eigenlijk is de enige optie dat je het zelf gaat zien. Daar heb je dus nog vijf dagen de tijd voor. Geen tijd of zin om te gaan maar wel benieuwd? Bekijk dan mijn foto’s voor een sfeerimpressie!

Meer zien en lezen? Op Tessted.com staat ook een mooi verslag!

Advertenties

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s