Other happy stuff

DIY | Etagère van kopjes en borden

Voor de oplettende lezer: ja, deze post stond een paar weken geleden al online. Ik heb sindsdien ontdekt dat je moeders, vriendinnen en oma’s blij maakt met deze leuke DIY, dus vandaar deze nog een keer voor moederdag.

Mijn vriendinnetje Myrna kwam met dit leuke idee: van (oude) kopjes, schotels, eierdopjes, glaasjes en bordjes zelf een etagère maken. Eerst ging ik naar de kringloopwinkel en de Action om leuk servies te scoren. Dat lukte goed! Het leukste, een beetje kitscherige resultaat krijg je als je allerlei verschillende soorten servies koopt. Om het nog een beetje ‘rustig’ te houden heb ik ervoor gekozen alleen wit te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren kiezen.

IMG_0108

Verder heb je 2 componentenlijm van de HEMA nodig, en je kan van start. Laat je niet afschrikken door hoe moeilijk het eruitziet (als een soort dubbele injectiespuit) want het valt mee. Het is wel belangrijk dat je op allebei de stukken die je aan elkaar wilt hebben lijm doet. Maar eigenlijk staat alles op de verpakking uitgelegd.

IMG_0113

Belangrijk voor je begint: kijk alvast welke samenstelling je wilt, want als je de lijm eenmaal met elkaar vermengd hebt moet je het binnen 5 minuten gebruiken, anders droogt het uit. Nog een tip: was alles goed met warm water en afwasmiddel, het moet namelijk vetvrij zijn voordat je gaat lijmen. En scheel kijken zoals ik hieronder doe is ook een garantie voor succes 😉

IMG_0118

IMG_0122

En, tadaa! Mijn oma, mijn moeder, èn haar beste vriendin heb ik inmiddels blijgemaakt. Ik ben blij met het resultaat!

IMG_0177

Helemaal leuk wordt het natuurlijk als je er allerlei lekkers op legt en het geheel leuk inpakt. Je kunt er petit fours van HEMA of Celebrations voor gebruiken. Ben je naast creatief ook nog culinair aangelegd? Ga dan voor lekkere zelfgebakken koekjes en bonbons, zoals ik laatst deed voor mijn moeders 60e verjaardag. De champagnebonbons en basiliucum-limoen macarons vielen enorm goed in de smaak! Het recept hiervan kun je binnenkort op Jan’s culinaire blog vinden. 

IMG_4723

IMG_5035

Advertenties

6 antwoorden »

  1. Pingback: DIY moederdag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s