Food & Body

FOOD | Venkelsalade met granaatappel en feta

Ik hou heel erg van lekker eten. Dat is natuurlijk altijd een beetje een open deur, want wie houdt er nou van vies eten?

Wat ik soms wat lastig vind is om wat variatie in mijn voeding te houden. Als ik iets lekker vind ben ik geneigd het vaak te maken tot ik het vervolgens ineens zat ben. Daarom komt het erg goed uit dat Jan heeft bedacht om het hele kookboek van Ottolenghi te maken… 1 à 2 keer per week maken we iets uit het kookboek. Hij blogt er ook nog over! Zo eet ik allerlei bijzondere gerechten en combinaties van dingen die ik zelf nooit zou bedenken.

Eén van mijn favorieten is deze salade met venkel, granaatappel en feta. Hij is ook nog eens supermakkelijk te maken. Je hebt nodig:

  • 2 middelgrote venkelknollen
  • granaatappelpitten (ongeveer een halve granaatappel)
  • 70 gram feta
  • 2 theelepels sumak (dat is een Oosterse kruidenmix, makkelijk te verkijgen bij de lokale Turk)
  • het sap van 1 citroen
  • wat verse dragon (4 theelepels) en platte peterselie (2 theelepels)
  • peper en zout

Je snijdt de venkel in hele dunne plakken en bewaart wat van het groen voor de garnering. Daarna is het eigenlijk gewoon een kwestie van alles door elkaar mengen, en klaar ben je. Ik had geen dragon en hou daar ook niet zo van dus heb dat weggelaten. Met de hoeveelheid hierboven is het een bij- of voorgerecht voor 4, maar wij aten het samen met wat brood als hoofdgerecht. Ideaal voor een warme zomeravond! Er komt later deze week weer mooi weer aan, dus eet smakelijk!

zomerse salade

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s