Fashion & zo

AFW | SIS by Spijkers en Spijkers

Je hebt vast al gelezen dat ik helemaal hyper was vanwege het feit dat ik bij de show van SIS by Spijkers en Spijkers ineens op rij 1 terechtkwam.  Daarnaast was er natuurlijk ook gewoon nog een show om naar te kijken… De collectie heet Do you have to have a reason for loving en verwijst naar de jonge Brigitte Bardot, toen ze nog een brunette was. Dit sluit goed aan bij de visie van de zussen Spijkers, die een historische fascinatie voor de jaren ’20 hebben door de vernieuwing op het gebied van kunst, leven en stijl die zich toen afspeelde.

De sfeer was romantisch en landelijk en begon met veel denim, ruitjes, bloemen en zomerse streepjesmotieven. Niet Brigitte als sexsymbool, maar Brigitte als voorbeeld van de hedendaagse vrouw stond centraal. Met kleding perfect geschikt voor een zomerse avond in het warme Frankrijk of Spanje samen met je geliefde.

Ik vond alle stukken uit de collectie erg draagbaar. Erg vernieuwend was het niet, maar dat is ook niet zo gek als je bekijkt dat Truus en Riet Spijkers de lijn SIS oprichtten om hun visie op mode toegankelijk en bereikbaar te maken voor een breed internationaal publiek. Ik vond de blousejurk, de geruite broek en de gekleurde jurk hieronder erg mooi, zou ze graag in mijn kast willen hebben! Minpuntje waren trouwens de schoenen. Met uitzondering van 2 of 3 modellen kon niemand er op lopen, wat zorgde voor hinkende modellen en wiebelende benen. Zonde!

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SIS By Spijkers en Spijkers  SPRING/SUMMER

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SIS By Spijkers en Spijkers  SPRING/SUMMER

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   SIS By Spijkers en Spijkers  SPRING/SUMMER

Foto’s: Team Peter Stigter voor Amsterdam Fashion Week

Mijn eigen foto’s zijn een stuk minder mooi, al is de view vanaf rij 1 natuurlijk prima… De doorzichtige oranje-rode jurk hieronder was mijn favoriet van de show, net als het ensemble met de zwarte doorzichtige rok. De bloemmotieven vond ik ook te gek! Wat is jouw favoriete look? Zou jij deze kleding dragen?

Photo by SheelagMairi SIS by Spijkers en Spijkers

Photo by SheelagMairi SIS by Spijkers en Spijkers

Meer lezen en zien over Amsterdam Fashion Week? Volg me op Facebook, Twitter en Instagram, want vandaag en morgen staan nog o.a. de shows van Claes Iversen, FREDFARROWBRITTAVELONTAN, Dido Yland en Tony Cohen op het programma!

Advertenties

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s