Fashion & zo

Amsterdam Fashion Week: MaryMe-JimmyPaul

Het hele programma van deze editie van Fashion Week staat in het teken van innovatie en talent, aldus Carlo Wijnands, programmadirecteur van Amsterdam Fashion Week. Voor de openingsavond koos hij voor twee totaal verschillende designers. SIS by Spijkers en Spijkers vanwege hun innovatie op commercieel gebied, en voor MaryMe-JimmyPaul vanwege de innovatie in hun designs, waarin ze de grens tussen mode en kunst opzoeken.

Fashion is serious business. Toch? Misschien zelfs iets tè serieus soms. Maar niet bij MaryMe-JimmyPaul afgelopen vrijdag in de Gashouder. Dit duo werkt vanuit Londen en staan bekend om hun excentrieke stijl. Ook zijn ze niet vies van een beetje maatschappijkritiek in hun designs.

Voor als je het vergeten was: fashion is fun! Met de Wet ’n Wild collectie showen ze een vrolijke mengelmoes van de huidige popcultuur met een flinke dosis humor en satire. De modellen leken levende poppen met hun gekleurde make-up en pruiken. Ook leuk voor een social mediafan als ik: tijdens de show kon je op een website inloggen en iedere outfit loven of haten. Op een groot scherm werd bijgehouden hoe populair de outfit was. Het publiek ging helemaal los en joelde, juichte en klapte. Aan het einde van de show kwamen niet de ontwerpers zelf, maar twee vrouwelijke bodybuilders het applaus in ontvangst nemen. Grappig bedacht!

Ik vond de show één groot visueel feestje. Fashion is fun and I love it!

PHOTO © TEAM PETER STIGTER   MARYME JIMMY-PAUL SPRING/SUMMER  2013

PHOTO © TEAM PETER STIGTER  MARYME-JIMMYPAUL SPRING SUMMER 2013

PHOTO © TEAM PETER STIGTER  MARYME-JIMMYPAUL SPRING SUMMER 2013

PHOTO © TEAM PETER STIGTER  MARYME-JIMMYPAUL SPRING SUMMER 2013

PHOTO © TEAM PETER STIGTER  MARYME-JIMMYPAUL SPRING SUMMER 2013

PHOTO © TEAM PETER STIGTER  MARYME-JIMMYPAUL SPRING SUMMER 2013

Foto’s: Team Peter Stigter voor Amsterdam Fashion Week

Advertenties

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s