Fashion & zo

AFW | Volvo presents Claes Iversen

Zaterdagavond woonden bestie Cynthia en ik namens Volvo de show van Claes Iversen bij. Op knallende muziek van Joost van Bellen kwamen de modellen over de catwalk. Thema: de grillige zomers in ons land. Meteen heel herkenbaar in het eerste stuk van de collectie: een geweldige gele regenjas die ik onmiddelijk aan mijn kapstok zou willen hangen en iedere dag zou willen dragen, regen of niet. In de rest van de collectie was het weer subtieler aanwezig: een prachtig wit wolkachtigpak, en een knalblauwe. Prachtige fringes in alle kleuren van alle materialen die de regen symboliseerden, en rokken die zo soepel vielen als water. Ook gaaf: de asymmetrische kleding, en het panterprintje dat in enkele van de designs terugkwam. De sterke silhouetten die we van Iversen gewend zijn waren deze keer subtieler aanwezig. Hiermee laat de designer zien dat hij niet alleen in staat is een krachtig silhouet neer te zetten maar ook gewoon tot in detail prachtige verfijnde jurken kan maken (voor zover dat nog niet duidelijk was). I loved it! Pièce de resistance: de bruidsjurk met prachtige witte franjes, en bijpassende gezichtsbedekkende sluier met franjes van witte kraaltjes. Zo wil ik best trouwen…

Ik wilde eigenlijk alles wel hebben, en de schoenen waren ook geweldig. Goed nieuws: net als in de wintercollectie die in januari dit jaar gepresenteerd werd, werden de schoenen weer gemaakt in samenwerking met Blink. Volgend voorjaar als limited edition te koop. I want them all! Maar eerst nog even de winterexemplaren scoren, vanaf volgende maand in de winkel.

Claes Iversen SS14 Photo by Team Peter StigterIVERSEN

IVERSENIVERSEN

IVERSENIVERSEN

Claes Iversen SS14 Photo by Team Peter StigterIVERSEN

Claes Iversen SS14 Photo by Team Peter Stigter

Foto’s: Team Peter Stigter. Dank Volvo Nederland voor wederom een geweldige ervaring!

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s