leeslust

LEESLUST | Zomerse leestips

Zomer betekent vakantie, en vakantie betekent voor mij lezen. Niet alleen maar lezen natuurlijk, maar het liefst wel iedere dag. Tijdens mijn laatste vakantie op Kreta las ik acht boeken, heerlijk om daar weer eens tijd voor te hebben! Vorig jaar ging ik op vakantie naar Indonesië en had zes boeken bij me. Wat een gesleep 🙂 Nog op zoek naar een leuk boek? Hierbij mijn aanraders van de laatste weken! Ik lees meestal in het Engels, maar uiteraard kun je ook de Nederlandse vertaling lezen.

In Inferno, de nieuwe Dan Brown, lees je weer over Robert Langdon, de held uit o.a. de Da Vinci Code. In dit avontuur is hij in Florence, Venetië en Istanbul. Spannend en beter dan zijn vorige, je hebt deze zo uit!

Voor alle vampierenfans: het laatste boek van de Southern Vampire Mysteries (van de HBO serie True Blood) over Sookie Stackhouse is uit! In Dead ever after, deel 13 uit de reeks, krijg je eigenlijk antwoord op de vraag met wie Sookie eindigt. Haar eerste lover vampier Bill, jummy Eric of… Aanrader voor alle fans!

The Prisoner of Heaven van Carlos Ruiz Zafon is de opvolger op het Spel van de Engel en de Schaduw van de Wind. Je krijgt meer duidelijkheid over wat er allemaal gebeurde voor boek 1. Mooi!

Dit boek is al een paar jaar uit, maar ik had het op de een of andere manier gemist: Child 44 van Tom Rob Smith. Superspannend verhaal over een geheim agent in de Sovjetunie die een kindermoordenaar op het spoor komt en ondertussen zelf in de gaten wordt gehouden. Ik ben momenteel in deel 2 over dezelfde hoofdpersoon bezig, the Secret Speech. Ook spannend, maar wel iets minder. Goed nieuws: Child 44 wordt momenteel verfilmd met Tom Hardy in de hoofdrol. Jummy!

Groot nieuws een paar weken geleden toen men er achter kwam dat J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-reeks, een detective had geschreven onder een pseudoniem. Het boek werd door critici goed beoordeeld maar amper verkocht tot men er achter kwam wie Robert Galbraith eigenlijk was. The cuckoo’s calling is echt een goede detective met aansprekende hoofdpersonen, waarvan je echt wilt weten hoe het gaat aflopen. Behoorlijk wat bladzijden, maar ik kan dit boek over een privédetective die de dood van een topmodel onderzoekt zeker aanraden.

Heb je the Hunger Games trilogie van Suzanne Collins al gelezen? Ik kon niet stoppen met lezen en had de drie boeken in een week uit. Ik heb al zin in de film van deel 2 met de geweldige Jennifer Lawrence in de hoofdrol, die in november uitkomt.

Op mijn lijstje staan momentel nog Revenge Wears Prada: The Devil Returns van Lauren Weisberger, het langverwachte vervolg op The Devil Wears Prada, en Slaap van de Zweedse Lars Kepler. Wat is het beste boek dat jij deze zomer gelezen hebt? Heb je nog leestips? Ik hoor het graag!

Advertenties

3 antwoorden »

  1. Ik sluit me helemaal aan bij je mening over de ‘Hongerspelen-trilogie’ en ‘De gevangene van de hemel’. Ik kan vooral niet wachten op het 4e en laatste deel van het vierluik van Carlos Ruiz Zafon. Goede tip van ‘Revenge Wears Prada’. Gaat op mijn lijstje op http://www.goodreads.com!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s