Reizen

TRAVEL THURSDAY | Chili

Na mijn afstuderen reisde ik met vriendinnen Marlies en Dinya door Zuid-Amerika. Het was een geweldige tijd waar ik nog vaak aan terugdenk.
Een van de meest bijzondere plekken waar we geweest zijn is San Pedro de Atacama in Chili. Dit dorpje bij een oase in de Atacamawoestijn is een goede uitvalsbasis voor heel veel natuurschoon in de omgeving. Het is een van de droogste plekken op aarde, en dat heeft bijzondere ecosystemen als resultaat. Zoutmeren, geiservelden en heuse maanlandschappen is maar een greep uit al het moois dat er te zien is.  Bijzonder: de vulkaan Licancabur. Deze vulkaan van bijna 6000 meter hoogte ligt op de grens tussen Chili en Bolivia en is overal te zien.

Op de zoutvlakte bij Atacama. Het dunne laagje water zorgt voor een magisch spiegeleffect!zoutmeer

In het dorpje. Het ziet er precies uit zoals je van een woestijndorp zou verwachten, toch?San Pedro

Het geiserveld El Tatio. Om 3 uur ’s nachts opstaan om er bij zonsopgang te zijn: het is meer dan de moeite waard!El Tatio geiserverld

Zwemmen in een wame bron bij de geisers. Heel bijzonder terwijl de temparatuur rond het vriespunt ligt!

hot spring

De Licancabur vulkaan en lama’s, een ultiem plaatje.

Chili lama

Maanvallei. Awesome! Moonscape

Ik kan je van harte aanraden om een bezoekje aan San Pedro de Atacama te brengen. De sterrenhemel is er prachtig mooi, zoiets heb ik nog nooit eerder gezien. Een goede tip is dan ook om een star gazing tour te doen. Je krijgt uitleg over de sterren en gaat erna kijken met telescopen zodat je o.a. de ring van Saturnus kunt waarnemen. Een hele bijzondere ervaring. Het dorp is ook een goede uitvalsbasis voor een jeeptocht naar de Uyuni-zoutvlakte in Bolivia. Daarover later meer! Ben jij wel eens in Chili geweest?

Advertenties

16 antwoorden »

  1. Gaaf zeg, ik vind het echt super leuk als mensen kiezen voor Zuid Amerika om rond te reizen (vaak heerst de gedachte dat het daar gevaarlijk is etc)!! In 2011 was ik ook in Zuid-Amerika (4 maanden), jammer genoeg konden we Chili niet in want de grens was gesloten (wegens een hevige sneeuwval) hadden we 8 uur in de bus gezeten en konden we vervolgens weer 8 uur terug in de bus, zorgde voor een hilarisch moment voor de receptioniste in het hotel waar we verbleven (die hadden we natuurlijk die ochtend verteld dat we naar Chili zouden gaan en zag ons vervolgens na 16 uur weer terug in het hotel! X

    • Ja, Zuid-Amerika is gewoon geweldig! Gevaarlijk, ach… Balen dat je het gemist hebt. Maar dat hoort er ook weer bij toch, bij reizen. Soms lukt het gewoon niet om ergens te komen, dat had ik bijvoorbeeld bij Rurrenabaque in Bolivia, ben je daar geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s