Reizen

Travel thursday | Buenos Aires

In deze nieuwe rubriek neem ik je mee naar mijn favoriete reisbestemmingen. Mijn favoriete steden zoals New York, Edinburgh en Berlijn, maar ook de tropische Gili eilanden in Indonesie, en mijn avonturen in Cambodja, Vietnam, Thailand, Peru, Bolivia en Ecuador: alles komt aan bod.  De vorige keer vertelde ik over mijn ervaringen in San Pedro de Atacama in Chili, en deze keer is het Argentijnse Buenos Aires aan de beurt. Ik hoor ook graag wat over jouw beste plekjes en ervaringen!

Ik blijf het zeggen: mijn tijd in Zuid-Amerika was geweldig! Het is inmiddels al een paar jaar geleden dat onze reis begon in Buenos Aires. De hoofdstad van Argentinië had voor mij sinds de Nederlandse serie Julia’s Tango een enorme aantrekkingskracht. Knappe mannen, de tango dansen en rondlopen met cocktails in mooie jurken op hoge hakken: dat wilde ik ook! De jurken had ik bij me maar de glamourdroom bleef uit 😉 Voor mij geen knappe rijke Argentijn. Verder voldeed de stad gelukkig wel aan al mijn verwachtingen. Kijk je mee?

Mustsees en do’s in Buenos Aires:

De begraafplaats bij Recoleta met enorme mausolea waar de rijkste mensen van de stad liggen, maar waar ook Evita Perron begraven ligt. De wijk Recoleta is sowieso een bezoekje waard vanwege de prachtige chique gebouwen.IMG_3170

Steak eten bij La Cabrera. Tot op de dag van vandaag de beste steak die ik ooit gegeten heb! Hier komen zowel toeristen als locals. Leuk: als je in de rij moet wachten op een plekje krijg je heerlijke cava en worst om het wachten aangenamer te maken!IMG_3299

Breng vooral een bezoekje aan Casa Rosada, het werkpaleis van de Argentijnse president. Het balkon van het paleis is bekend vanwege Evita die vanaf daar het publiek toesprak. Als je op een donderdag gaat zie je meteen de Dwaze Moeders, die al jaren op Plaza de Mayo voor het paleis hun protestrondjes lopen. Ze zijn allemaal kinderen verloren tijdens het bewind van Videla en protesteren sinds 1977. Heftig.Casa Rosado Buenos AiresIMG_3312

Loop eens een middag door de wijk Palermo. Hippe winkeltjes, mooie huizen en straten, terrasjes en galleries genoeg om dagen rond te lopen!IMG_3275

Ga naar La Boca, het oude haventje met z’n kleurrijke gebouwen. Mustsee, al schijn je niet te diep de wijk in te moeten gaan omdat het dan te gevaarlijk wordt voor toeristen.Buenos Aires

Op een zondag kun je naar Puerto Nuevo, het nieuwe havengebied. Hier wordt op straat gebarbecued. Supergoeie hamburgers! Ook kun je een fiets huren en door het nabijgelegen natuurgebied rijden om te relaxen.

IMG_3394

Tot zo ver een paar van de highlights! Eigenlijk kun je er gewoon het beste heen gaan en er een tijdje blijven om de sfeer te proeven! Je wordt verrast met mensen die de tango dansen op straat en door de heerlijkste empañada’s (gevuld epasteitjes) bij de bakker op de hoek. Ben jij wel eens in Buenos Aires geweest? Wat waren jouw hoogtepunten?IMG_3188Buenos Aires

Advertenties

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s