Other happy stuff

Pink Ribbon

Het is weer oktober. Dit betekent niet alleen dat de herfst weer begonnen is, maar ook dat de maand die in het teken staat van awareness voor borstkanker weer is aangebroken.

1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Heb je er nog niet direct mee te maken gehad, dan is de kans groot dat je er alsnog mee te maken krijgt. Ik heb in mijn omgeving bij moeders van vriendinnen en familie diverse keren meegemaakt dat vrouwen ermee te maken kregen. In Nederland overlijden iedere dag 9 (!) vrouwen aan borstkanker. Stichting Pink Ribbon zet zich er voor in om dit getal om laag te krijgen en financiert projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt.

Op de website kun je net als ik donateur worden, of de geluksarmband bestellen voor € 9,95. Een deel gaat naar Pink Ribbon en je hebt meteen een fashionable armband. Doen!

pink ribbon armband

6 antwoorden »

  1. Wat goed dat je hier aandacht aan besteed! Ik heb het helaas ook al in mijn omgeving mee gemaakt. Echt heel erg! Er zou ook meer aandacht moeten komen juist voor jonge vrouwen, want het komt veel vaker voor dan men denkt. Helaas..

    • Gelukkig heb ik dat in mijn nabije omgeving nog niet meegemaakt bij een jong iemand. Op de blog van Pink Ribbon staat wel een heel heftig verhaal van een jonge vader van ik geloof 28 die alleen achterbleef met 3 kinderen…

  2. Twijfel elk jaar weer of ik het armbandje zal kopen of niet. Vind Pink Ribbon een erg goed doel en de manier van een armbandje om donaties binnen te halen is echt heel goed bedacht 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s