Fashion & zo

TRAVEL | Shoppen in Jordanië

Ik ben gisteren teruggekomen uit Jordanië en er is eigenlijk maar een woord dat mijn reis goed omschrijft: WOW! Als je me volgt op Instagram heb je via de foto’s al best wat mee kunnen krijgen en ben je het vast met me eens. Wat hebben we veel verschillende dingen gedaan en gezien in de 8 dagen dat we er waren. De tijd vloog voorbij maar toch heb ik het gevoel dat we langer weg waren. Ik ben ondanks het drukke reisschema helemaal tot rust gekomen.

Als je mijn blog vaker leest of mij een beetje kent weet je natuurlijk al dat ik ontzettend van shoppen hou… In Jordanië is dat natuurlijk niet anders, al vind je er wel totaal andere winkels dan hier. Heerlijke markten met verse groenten en fruit en souqs met kruiden, beschilderd servies en sieraden. Kijk je mee?

Heerlijke kruiden! Mijn favoriet: za’atar. Een heerlijk groen kruidenmengsel met tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. Heerlijk met yoghurt om te dippen met brood, over salades of vlees.20131104-080634.jpg  20131104-080608.jpg

Prachtig kleurrijk met de hand beschilderd servies. Ik nam twee bakjes en een grote schaal mee zodat ik mijn Ottolenghi-kooksels en salades voortaan passend kan opdienen.

20131104-080712.jpg

Beautyproducten met Doze Zee-modder als basis. Heerlijk! Zelf nam ik een zak modder zoals hieronder mee om thuis nog een keer van een heerlijk masker te kunnen genieten. 20131104-080748.jpg

Jordanese mode. Prachtige kleuren en stoffen!  20131104-104359.jpg

Alles wat je nodig hebt voor een sfeervolle traditionele avond: een gitaar of oud, theepot en een waterpijp (argileh) met tabak met een lekker smaakje zoals citroen-munt, watermeloen of appel.

20131104-104312.jpg

20131104-104326.jpg

Kleurrijke sieraden en sleutelhangers als souvenir.

20131104-104343.jpg

Heerlijk vers fruit op de markt. Ik heb nog nooit zulke grote granaatappels, aubergines en bloemkolen gezien als hier 🙂 Aanrader: vers sap dat voor de helft uit granaatappel, en voor de andere helft uit sinaasappel bestaat. Lekker en supergezond!

20131104-104436.jpg

De komende tijd op mijn blog kun je regelmatig een post over Jordanië verwachten. Van het eten tot de verschillende highlights, alles komt aan bod tot jullie net zo enthousiast zijn als ik over dit geweldige land!

2 antwoorden »

    • Ik ging met vriendinnen, we wilden ergens heen waar nog niemand van ons geweest was, waar je veel bijzondere dingen kan doen en zien, maar wat ook weer niet heel ver was, en toen kwamen we hierbij uit! De komende tijd komen er meerdere blogs over online, het was echt helemaal geweldig namelijk, genoeg over te schrijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s