leeslust

LEESLUST | Herfstige leestips

reading
Ik vind lezen heerlijk maar kom er in het dagelijks leven toch te weinig aan toe soms. Als scheelt het al heel wat dat ik tegenwoordig iedere dag met de trein naar Zwolle op en neer reis! Tijdens mijn vakantie in Jordanië las ik ondanks ons overvolle programma heel wat nieuwe boeken.

Ik was al een tijdje bezig in The Woman Who Went to Bed for a Year van Sue Townsend… Er is nog geen Nederlandse vertaling van dit boek, maar die komt er volgend jaar aan. Dit boek gaat zoals de titel al doet vermoeden over een vrouw die voor een jaar naar bed gaat. Eva is haar leven helemaal zat en heeft een break nodig. Haar tweeling van 18 zijn wiskundige genieën maar compleet wereldvreemd, en haar man, een professor in de sterrenkunde, heeft al jaren een affaire met een andere vrouw die zich afspeelt in het tuinhuis van hun huis. Ondertussen wordt de klusjesman met rastahaar, die hiervoor bankier was, verliefd op Eva tijdens haar jaar in bed. De dochter van Eva is weer verliefd op hem. Als de media lucht krijgen van deze vrouw die een jaar in bed doorbrengt wordt Eva beroemd, en een soort goeroe. Huh? Aardig bizar dus. Dit boek is meestal humoristisch, soms herkenbaar en wat serieuzer. Ik kon er niet helemaal de vinger op leggen. Ik ben eigenlijk blij dat ik het uit heb, want wel vermakelijk, maar dit is niet helemaal mijn ding.

Na alle drama had ik zin in een spannend boek en begon in Morgen ben ik weer thuis van Simone van der Vlugt, een literaire thriller. Dit boek vertelt het verhaal van een single moeder wiens dochter gekidnapt wordt. Lange tijd weten we niet door wie of waarom maar langzaam wordt er steeds meer duidelijk. Spannend! Ik hou erg van dit soort boeken voor tussendoor en heb ze vaak snel uit. Ook deze had ik in 1,5 dag uit. Minpunt vond ik dat je er op een gegeven moment, halverwege al, achter komt ‘hoe het zit’. Je kunt je dan dus niet meer af vragen wie het gedaan heeft en waarom, maar alleen wachten op hoe het afloopt. zo’n whodunnit-aspect vind ik juist altijd wel fijn bij spannende boeken en dat miste ik een beetje. Toch zou ik dit boek zeker aanraden.morgen ben ik weer thuis

Ook las ik eindelijk de opvolger van The Devil wears Prada. De wraak van Prada door Lauren Weisberger. Heerlijk! Het verhaal neemt je mee naar tien jaar nadat Andy ontslag nam bij Runway door op straat in Parijs ‘fuck you’ tegen Miranda Priestley te roepen. Inmiddels is ze samen met haar oud collega en vroegere vijand Emily een eigen magazine gestart en staat op het punt te gaan trouwen. Dan komt Miranda Priestly weer in haar leven… Dit boek mist wat van de originaliteit van het eerste verhaal, en er gebeurt eigenlijk niet heel veel. Toch vond ik het een heerlijk boek! Gewoon lekker om mee te ontspannen tijdens een vakantie of een avondje op de bank. Ik denk dat fans van het eerste deel dit vervolg ook weer kunnen waarderen.wraak van Prada

Inmiddels ben ik begonnen in ‘Het puttertje’ van Donna Tartt. Ik vond haar eerste boek  De verborgen geschiedenis echt helemaal geweldig! Over haar tweede boek De kleine vriend hoorde ik destijds slechte verhalen, die heb ik dus overgeslagen. Dit boek vind ik tot nu toe echt super goed geschreven, ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat maar heb nog zo’n 650 bladzijden te gaan. Later meer over dit boek dus.

Heb jij een van deze boeken gelezen? Wat vond je ervan? Bekijk hier de vorige Leeslust.

beeld: Pinterest en bol.com

9 antwoorden »

  1. Ha Sheelagh! Wat leuk, wij hebben ongeveer dezelfde leeslijst, ik heb ook net ‘Morgen ben ik weer thuis’ uit, vond het nogal tegenvallen eigenlijk. Net zoals jij zegt, je weet snel hoe het zit, en vond het ook een beetje ‘slordig’ geschreven, verhaallijnen voor driekwart uitgewerkt. En ik ben nu op pagina 151 van ‘Het puttertje’, en zit er helemaal in! Heb niet eerder iets van haar gelezen, en moet ook echt in de lees-mood zijn voor dit soort boeken, maar vind het tot nu toe heel erg mooi. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! veel leesplezier nog!

    • Tof 🙂 Ja jammer van dat boek, vind sommige anderen van haar echt heel goed. Bij het Puttertje ben ik op blz 141, haha! De verborgen geschiedenis van Donna Tartt vond ik helemaal fantastisch, een van mijn favoriete boeken. Heb je Koekoeksjong van Robert Galbraith aka JK Rowling al gelezen? Vind je ook vast goed.

      • Nee, die laatste ken ik nog niet, ga ik dan ook op mn lijst zetten. En dat andere boek van Donna Tartt dan denk ik ook, ze schrijft heel meeslepend, echt mooi 🙂 kunnen we wel gebruiken met dit druilerige weer:-)

  2. The Woman Who Went to Bed for a Year lijkt me dus zo heerlijk. Lekker bizar. Daar hou ik wel van. Ik verwacht dat het wat weg zal hebben van ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’. Ken je die?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s