cultuur

TRAVEL THURSDAY | Jerash, Jordanië

Jerash door SheelaghMairiJerash ligt in het noorden van Jordanië, zo’n 45 km ten noorden van de hoofdstad Amman. Het is één van de belangrijkste Grieks-Romeins-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Ik had er eigenlijk niet zo veel van verwacht. Mijn schoolreis naar Rome in 4 VWO stond me nog helder voor de geest: ik heb toen prachtige dingen gezien, maar vond dat je voor veel archeologische sites wel een erg groot inlevingsvermorgen nodig had. Er was gewoon niks meer en je had behoorlijk wat fantasie nodig om je er iets bij voor te stellen. 

Hoe anders is dat in Jerash. Wow, wat zijn hier delen goed bewaard gebleven en mooi gerestaureerd. Je stelt je gewoon voor dat je op Romeinse sandalen met een cape om over de straten en pleinen loopt, water haalt bij de fontein en een offer brengt in de tempel. Geweldig! Ook fijn: de weinige toeristen. Helaas voor het land en de mensen die er hun geld moeten verdienen. Jordanië heeft best wel last van alle conflicten in de aangrenzende landen Syrië en Egypte. Onze gids in Jeras vertelde dat het toerisme sinds de onrust met zo’n 50% is afgenomen. En dat terwijl het in Jordanië relatief rustig is. Een goede tijd dus om dit land te bezoeken.

De foto’s hieronder geven een goede impressie van de prachtige oude stad. Hoogtepunten: het indrukwekkende forum (zie mijn selfie :)), de tempel van Artemis waar we een heerlijk kopje muntthee dronken en de prachtige amfitheaters.SheelaghMairiJerash door SheelaghMairiJerash SheelaghMairiIMG_0086IMG_0093Jerash door SheelaghMairiJerash door SheelaghMairi

De vorige Travel Thursday ging over Buenos Aires. Al gelezen?

12 antwoorden »

  1. Wat is het mooi daar. Jordanië staat hoog op mijn lijst, ik had laatst inderdaad ook uitgezocht hoe veilig het daar is, maar dat valt niet tegen als je ziet wat er in de aangrenzende landen aan de hand is.

    • Ik heb echt helemaal nooit een onveilig gevoel gehad tijdens deze vakantie, ik kan het je absoluut aanraden die kant op te gaan. En als je het snel doet profiteer je dus ook nog van de weinige toeristen!

  2. Erg mooi! Ik wil al heel lang naar Jordanië. Het was geen seconde bij me opgekomen dat Jordanië onveilig was, aangezien ik er niets over gehoord had 🙂 Gelukkig is dat ook niet zo en heb je een fijne tijd gehad.

  3. Het moet daar echt schitterend zijn inderdaad! Een vriendinnetje van mij is er van de zomer geweest en die had ook al prachtige verhalen. Ik studeer oude geschiedenis, dus voor mij is het echt een must daar een keer heen te gaan. Rome is nog altijd vele malen interessanter, maar zoooo slecht bewaard gebleven en er is zoooveeeel vernield of slecht opgegraven. Dood- en doodzonde inderdaad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s