Other happy stuff

TV | Hart of Dixie

Hart of DixieIk kijk altijd al graag en veel naar films. Het genre maakt me bijna niet uit, ik kijk alles! De laatste jaren was er de opkomst van series. Nog meer kijkplezier! Ik heb er inmiddels al heel wat verslonden: van True Blood en the Vampire Diaries tot Desperate Housewives, Revenge, Pretty Little Liars, Lost en Prisonbreak: I love it all. Na de laatste tijd vooral naar spannende dingen te hebben gekeken had ik behoefte aan wat luchtigers. Door verschillende mensen werd Hart of Dixie me aangeraden.

De serie gaat over Zoe Hart, gespeeld door Rachel Bilson.  Misschien ken je haar nog van the OC. Ze is een ambitieuze chirurg uit Manhattan die een huisartsenpraktijk erft in het kleine dorpje Bluebell in Alabama. Een groter verschil tussen twee plekken is er bijna niet. Zoe moet dan ook enorm wennen aan het leven in het dorp, en de mensen uit het dorp aan haar. Gelukkig zijn er mannen genoeg in het dorp om voor de nodige spanning te zorgen: ze word verliefd op George, de plaatselijke advocaat die helaas bezet is, terwijl haar buurman weer een crush op Zoe heeft. Ze wordt beste vrienden met de burgermeester, een vroegere profbasketballer, die weer een oogje heeft op Lemon, de verloofde van Zoe’s droomman George.

Kortom: genoeg romantische ontwikkelingen voor een heerlijk verhaal. Ik begon ermee op een druilerige zaterdag en keek meteen 7 afleveringen. Ik heb nog heel wat te doen de komende tijd want er zijn al drie seizoenen… Aanrader!

Grappig: denk je tijdens het kijken ‘hee, dit komt me bekend voor!’ Dat kan: de buitenkant van de Rammer Jammer bar is ook wel bekend als Merlotte’s uit True Blood. Het centrum van het stadje werd ook gebruikt in Gilmore Girls én in Pretty Little Liars.

beeld: IMDB

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s