Other happy stuff

OUTFIT | Happy Holidays!

Happy Holidays

Oké, ik geef het toe: misschien loop ik wat hard van stapel. Het is tenslotte nog herfst. Maar het is al KOUD,  de Sint is weer in het land, de pepernoten liggen al maanden in de winkels en de eerste kerstpullen zijn  al gespot. Ik zeg het dus alvast: Happy Holidays! Ondanks dat ik geen winterfan ben, ik loop liever op slippers en in een zomerjurkje, heeft het toch altijd wat gezelligs, de winter. 

In de winter worden avonden op het terras en het balkon met een koele witte wijn vervangen door avonden op de bank onder een dekentje met de kaarsen aan en een kop thee. Eerst komt Sinterklaas er aan. Truffelkruidnoten, ook zo’n voordeel van deze tijd van het jaar. Ik vier het dit jaar maar liefst drie keer: een keer met mijn vriendinnen van school, een keer met mijn twee buurvrouwen van mijn vorige huis, en met mijn ouders en Jan. Gedichten schrijven is voor veel mensen iets waar ze tegenop zien maar ik verheug me er al op 🙂 De Sinterklaasviering gaat voor mij altijd gepaard met echte Hollandse kost: boerenkoolstamppot of zelfgemaakte erwtensoep. Love it!

Zodra de Sint weer naar Madrid vertrokken is komt het volgende feest er aan: kerst! En alhoewel ik weet dat veel mensen niet veel met kerst hebben vanwege de vele verplichtingen vind ik het altijd supergezellig. Lekker eten, drinken, en voor de zoveelste keer kijken naar The Muppet Christmas Carol of naar Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel (Zwelgje). De All you need is love -kerstspecial waarbij ik standaard een (of meer) traantje wegpink, kerstkransjes en de traditionele Christmas Loaf naar familierecept, een stiekeme borrel bij de koffie ’s middags: het hoort er allemaal bij en ik vind het geweldig! Ik vier dit jaar voor de tweede keer kerst bij mijn schoonfamilie. Een stuk drukker dan bij mij thuis, want Jan heeft twee broers, maar net zo gezellig en lekker!

Zoals de afgelopen jaren traditie is geworden ga ik met mijn ouders en Jan naar Edinburgh. We vertrekken de ochtend na kerst en komen met oudjaar weer terug, net op tijd om oud en nieuw te vieren met vrienden. Als het nog niet duidelijk was: ik ben er klaar voor! Ik zie alleen wel nu al op tegen de lange donkere maanden die nog volgen als alle gezelligheid voorbij is. Maar dat zien we dan wel weer…. Hoe ziet jouw holiday season er uit? Wat vind jij er leuk of minder leuk aan?

Ik draag een trui, laarzen en muts van Primark. De grijze knit-legging met patroontje is van Miss Selfridge.

Happy HolidaysHappy Holidays

Bekijk ook mijn Happy Holiday Pinboard en volg me op Facebook

14 antwoorden »

  1. Leuke trui! Lijkt me ook heerlijk zitten. Je plannen zijn veelbelovend, jij viert het holiday season zoals het bedoelt is he haha. Ik dit jaar niet, ik ben de afgelopen maanden zo veel heen en weer gevlogen naar Nederland dat ik nu in Berlijn blijf. Kerstmarkten wil ik wel bezoeken, gewoon om te zien hoe dat er aan toe gaat. Maar kerst vieren? Waarschijnlijk alleen met mijn lover. Vind ik ook wel prima eigenlijk, al hoop ik niet dat ik mijn familie te veel ga missen uiteindelijk.

  2. Die schoenen zijn erg leuk! Het enige nadeel aan deze dagen is toch wel echt de kou!! Bah..
    Sinterklaas vier ik thuis met mijn broers en zus en de aanhang! Kerst weet ik eigenlijk nog niet precies, in ieder geval iets met de familie! xoxo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s