Reizen

TRAVEL & WIN | Dode Zee

20131109-173149.jpgEen absoluut hoogtepunt van de reis door Jordanië was het bezoekje aan de Dode Zee. Dit is het laagst gelegen meer ter wereld en bevindt zich voor een deel in Jordanië, en voor een deel in Israël. Door het extreem zoute water kun je perfect blijven drijven. Zo tof! Je houdt het alleen niet lang vol: na een tijdje begint het zout te branden op je huid en moet je uit het water. Toen wij er waren was het soms mistig, en soms helder. Het zag er gewoon magisch uit, en de zonsondergang was een van de mooiste die ik ooit gezien heb!20131109-173323.jpg

Ons hotel was direct aan de Dode Zee, handig! Zo lagen we binnen no time te drijven en van de helende werking van de bekende zwarte modder te genieten. De modder schijnt goed te zijn tegen acne, eczeem en psoriasis. Het is een mengsel van organische, dierlijke en plantaardige resten en bevat een hoge concentratie aan mineralen en zouten uit het water. In het mengsel zit ook sulfiet uit biologische bronnen, bitumineuze stoffen en hormonen afkomstig van algen. Klinkt moeilijk, maar het is in ieder geval goed voor je huid. En het is gewoon heerlijk om je met de modder in te smeren, en het daarna al drijvend weer van je af te spoelen. Ik heb nog nooit zo’n zacht huidje gehad!20131109-173218.jpg 20131109-173124.jpg

Wil je ook zo’n zacht perzikhuidje als ik? Van Nablus Soap mag ik drie zepen met Dode Zee Modder weggeven. Sinds ik deze zeep in een goodiebag vond ben ik fan, ik raad je dan ook zeker aan mee te doen 🙂

Nablus Soap wordt al 400 jaar geproduceerd in de Westelijke Jordaanoever. De zeep is geschikt voor dagelijks gebruik omdat het volledig bestaat uit natuurlijke, plantaardige ingrediënten, waarvan meer dan 80% olijfolie van eerste persing. Nablus Soap bevat geen conserveringsmiddelen en is niet getest op dieren.  De zeep is milieuvriendelijk: er worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt waardoor de  zeep biologisch afbreekbaar is.

De zeep die je kunt winnen bestaat uit een unieke combinatie van olijfolie en een mengsel van behandelde modder uit de Dode Zee. De modder maakt de huid sterk, flexibel en zuiver. Voor een zachte, zuivere en soepele huid. Leuk: vanwege de diepreinigende werking kan de zeep ook goed als gezichtsmasker worden gebruikt. Mijn eigen zeep is net op, maar ik deed dit eens per week en kreeg er echt een superzachte en gladde huid van!  Maak het gezicht nat, verdeel de zeep over het gezicht en masseer gedurende drie minuten in de huid. Wacht vervolgens nog drie minuten, was het gezicht met lauw water en droog het. Het resultaat is een zuivere, gevoede huid.

Kans maken? Like SheelaghMairi op Facebook en laat hieronder weten waarom jij wilt winnen. De winnaars maak ik maandag 2 december bekend.

Nablus-deadseamud-soap

beeld: SheelaghMairi & Nablus Soap

5 antwoorden »

  1. Sometimes we were happy, sometimes we were sad! De dode zee was te gek! Alleen inderdaad na een tijdje wel pijnlijk. D’anoniem is ook altijd sfeerverhogend! X Mel

  2. Sometimes it was foggy, sometimes it was clear…het was iig erg dol aan de Dode zee. Lekker een beetje drijven, er naar staren omdat het wat pijnlijk was op “bepaalde plekken” en d’anoniem lezen. Ik vond het insmeren met de modder super. Ik zou dan ook het dode-zee-gevoel graag thuis nog eens willen ervaren met een Nablus zeepje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s