leeslust

LEESLUST | Spotlight

Spotlight - LeeslustBank, dekentje, kaarsen aan, rood wijntje of kopje thee erbij, en een goed boek. De perfecte besteding van een winteravond als je het mij vraagt! Onlangs ontving ik Spotlight van Joyce Spijker om te reviewen. Als je dagen van glitter & glamour over zijn, gun je dan een ander jouw plek in de spotlights? aldus de tagline op de omslag. Ik moest meteen aan Jackie Collins denken toen ik de omslag zag en de achterkant las. Nu ben ik een groot Jackie Collins fan, dus dat kwam mooi uit. Je weet wel, die boeken over sterren, knappe mannen en vrouwen, misdaad & Hollywood. Love it! Ik lees ook echt wel literatuur, maar soms wil je gewoon even ontspannen met een spannend boek over de wereld van glitter & glamour. Ik dan.

Zo’n boek is Spotlight ook, al speelt het zich niet af in Hollywood maar in ons eigen Amsterdam en het Gooi. Nora is een oudere actrice op wie eigenlijk niemand meer zit te wachten, Kim is een voormalig model en de nieuwste belofte in de filmwereld. Ze komen met elkaar in contact als ze samen in dé nieuwe film spelen, maar dat gaat niet over rozen: de nieuwe partner van Kim is de ex van Nora, en Nora is jaloers op de jeugd en het talent van Kim. Kim doet haar best om haar leven privé te houden maar dat lukt haar helaas steeds minder.  Ondertussen wil Nora koste wat het kost weer aan de top komen, en het maakt haar niet uit hoe…

Ik vond dit een heerlijk boek: een kijkje achter de schermen van de Nederlandse filmindustrie waar best wel een kern van waarheid in zal zitten met een flinke dosis spanning en sex. Het boek leest makkelijk: ik had het in 1,5 dag uit. Minpuntje: het was soms wat voorspelbaar, en helaas worden sommige verhaallijnen wat afgeraffeld, waardoor je uiteindelijk niet precies weet hoe het allemaal zit. Als je net als ik van dit genre houdt zou ik het boek zeker aanraden voor een winterse avond of voor mee op een winterse zonvakantie.

Leuk: de schrijfster is van mijn leeftijd en schreef dit boek naast haar fulltime baan. Inspirerend, toch?

Advertenties

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s