Reizen

TRAVEL THURSDAY | Khao Sok en Chiao Lan Lake, Thailand

Khao Sok - SheelaghNaast alle prachtige tempels, het snorkelen en duiken en de bucketfeestjes op tropische stranden was het bezoekje aan Khao Sok National Park een van de hoogtepunten van mijn reis naar Thailand. Veel mensen die Thailand bezoeken slaan deze plek over, maar ik vond het zo tof dat ik het graag met jullie deel 🙂

Khao Sok is een nationaal park in de provincie Surat Thani. Wij gebruikten Phuket (verder geen aanrader) als uitvalsbasis voor een tweedaagse trip aan dit nationale park. Het is een paar uur rijden, maar dan zit je ook midden in de prachtige natuur.  Het gebied staat bekend om zijn oerbos, een overblijfel van een superdivers regenwoud, waardoor er nog steeds ontelbaar veel verschillende planten en dieren te vinden zijn.

Ook is er een stuwmeer, Chiao Lan. Je kunt de nacht doorbrengen op dit meer in van de vele drijfhutten. Voor de luxepopjes onder ons: niet doen. Je slaapt namelijk in een hutje met alleen een piepschuimen matras en zonder douche of toilet. Als je wél wat kan hebben zal dit echt een van je gaafste reiservaringen zijn. ’s Avonds eet je een gebakken visje, drinkt een biertje en geniet van de geweldige zonsondergang.Khao Sok - SheelaghKhao Sok - SheelaghMairi Khao Sok -SheelaghMairi Khao Sok - SheelaghMairi

In de ochtend word je wakker van het geluid van de jungle, en verder is er absolute rust. Als je uit je hutje kruipt zie je hoe mooi het meer er bij ligt in de ontwakende ochtend en ga je zwemmen om helemaal wakker te worden. Vanaf de hutjes kun je wandelingen maken de bergen in en boottochten om het meer en de omgeving te verkennen. Wij bezochten een druipsteengrot, erg mooi. Maar mocht je er zijn: ga dan niet naar binnen in de grot! Binnen wemelde het namelijk van de slangen, sprinkhanen en vleermuizen. Echt met stip op één als de most spooky reiservaring ever!

Khao Sok - SheelaghMairiKhao Sok - SheelaghMairi Khao Sok -SheelaghMairi

Volg mijn Pinboards op Pinterest voor meer reisinspiratie!

Advertenties

5 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s