Other happy stuff

DIARY | Liefdesliedjes

“Er zijn geen woorden meer voor wat ik voel
Ik heb geen woorden meer voor jou
Wat door een ander ooit verzonnen is slaat de plank finaal mis
Er zijn geen woorden meer, geen woorden meer, voor jou
Dat je bijzonder bent is niet speciaal genoeg
Dat er nooit een ander komen zal lijkt me nu nog veel te vroeg
Dat je helemaal ’t einde bent vind ik een slecht begin
“Je bent m’n aller allerliefste” vind ik zo’n slijmerige zin”

Het heerlijke aan muziek vind ik de herinneringen die ik heb bij bepaalde liedjes. Als ik een liedje hoor dat iets voor me betekent denk ik altijd terug aan een bepaalde tijd in mijn leven. Een vriendschap, een reis of gewoon een mooi of minder mooi moment uit mijn leven. Zo moet ik bij The Long and Winding Road van the Beatles altijd aan mijn reis door Zuid-Amerika denken en roept Guus Meeuwis met Ik wil je herinneringen op aan feestjes uit mijn studententijd. Bij muziek van Oasis denk ik aan de vakanties vroeger met mijn ouders in Engeland, als dit in de auto altijd opstond. Met David Guetta ben ik weer even terug in Thailand, en het liedje You’re so vain van Carly Simon zong ik altijd met mijn oude buurman Bas en buurvrouw Radha. Jan en ik houden allebei van the Killers, en dat hoort dus echt een beetje bij ons. Memories…

De dag dat Jan mij ten huwelijk vroeg in Edinburgh gingen we ’s avonds naar de jaarlijkse torchlight procession op 30 december, die altijd wordt afgesloten met een geweldig vuurwerk. En muziek dus. Er werd een liedje gedraaid waarbij we elkaar aankeken en allebei dachten: wow! De tekst van het refrein:

Days like these lead to…
Nights like this lead to
Love like ours.
You light the spark in my bonfire heart.
People like us—we don’t
Need that much, just some-
One that starts,
Starts the spark in our bonfire hearts

Het voelde echt als het nummer van die dag, en als ‘ons liedje’. Erg suf dat we het beiden niet kenden. Toen we een paar dagen thuis waren hoorde ik het nummer in de Albert Heijn en heb meteen opgezocht van wie het was. Voor de oplettende lezers, we hebben het hier over Bonfire Heart van James Blunt. Die zanger die door iedereen (inclusief mijzelf) altijd een beetje wordt bespot heeft ons nummer gemaakt 🙂

Wat vind jij van dit liedje? Is er muziek waar jij bepaalde herinneringen bij hebt?

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s