Fashion & zo

FILM & TV | The day before

The Day BeforeRegisseur Loïc Pregant volgde een aantal modeontwerpers in de meest hectische periode: de paar dagen voor een grote fashionshow. Laatst te zien bij AVRO’s Close Up: de aflevering met de immens populaire Isabel Marant. Ik was erg benieuwd, en Jan ook dus hij keek gezellig mee. Al heeft hij  niet veel met mode, hij was net zo enthousiast als ik. Een typische Française maar vooral een ontzettend  leuke en vriendelijke èn creatieve vrouw is dat.  Ik wilde alle kleding, baalde dat ik een modellencarièrre heb gemist, dat ik geen 1,76 m ben en geen maat 34 heb. We wilden allebei meteen een carrièreswitch maken: Jan zou dan gaan werken als casting director en ik als fashion designer 🙂

Geïntrigeerd door deze geweldige documentaire keken we nog een aantal afleveringen. Bij Fashion Week zat toevallig een dvd in een van de goodiebags met daarop de documentaires van Diane von Furstenberg, Alexander Wang en Jeremy Scott. Ook keken we inmiddels de aflevering over Proenza Schouler (nu weet ik ein-de-lijk hoe je dat goed uitspreekt).  Diane von Furstenberg cast en stylet de modellen terwijl ze op haar hoofd in een yogahouding staat. Ze is een oude hippie die vroeger in Studio 54 met Andy Warhol hing. Ze heeft zelfs een schilderij dat Warhol van haar maakte in haar kantoor hangen, awesome. Favoriete quote: wanneer ze er op wordt aangesproken dat zoals zij iets wil het ‘niet echt fashion is’: ‘I don’t care about fashion. I care about women.’  Geweldig!

Bij Jeremy Scott is er tot op het laatste moment stress over de modellen omdat niemand helemaal past bij het plaatje dat de ontwerper, die inmiddels ook creative director van Moschino is, in zijn hoofd heeft. Wat een creatieveling is Jeremy Scott trouwens. Met zijn collecties neemt hij vaak de hedendaagse cultuur en modeindustrie op de hak. Love it.

Alle documentaires geven een uniek kijkje in het leven en in het creatieve brein van de ontwerpers. Hierdoor kreeg ik echt een totaal ander beeld van de verschillende ontwerpers en hun collecties. Aanrader dus, ook als je geen totale modefan bent zijn het heerlijke documentaires waar ontzettend veel te zien is. Ik heb de rest ook op mijn watchlist gezet! Heb jij wel eens een van deze docu’s gezien? Wat vond je?

Advertenties

3 antwoorden »

  1. Wat een interessante documentaires. Ook al heb ik niet heel veel met mode, door je blogje word ik helemaal enthousiast haha. En nu ben ik heel benieuwd hoe je Proenze huppeldepup uitspreekt natuurlijk 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s