Other happy stuff

DIARY | Dit ben ik: 7 random facts

Sheelagh weekend wear
Op de blog van Brouwertje zag ik van de week een artikeltje met 7 random feitjes over haar. Leuk, dat ga ik ook doen, dacht ik meteen. Ik vind het altijd grappig om dit soort dingetjes bij anderen te lezen, dus hier zijn 7 random feitjes over mij.
Update: blijkbaar had Natasja op haar blog watzijzegt dit ook al gedaan, zie hier. Misschien kunnen we het nu dan een tag noemen, enne…. neem ‘m gerust over op je eigen blog!

Mijn naam
Voluit heet ik Sheelagh Mairi April Alexander. En nee, mijn ouders zijn niet zo creatief geweest dat ze zelf iets hebben bedacht. Het zijn Keltische namen. Mijn vader heeft Schotse roots, vandaar. Ik begrijp dat mijn naam voor veel mensen lastig is. Zo word ik iedere dag wel een keer gemaild met ‘beste Alexander’ erboven. Soms zelfs als ik mensen al aan de telefoon heb gesproken en ze dus echt wel doorhebben dat ik geen man ben. Mijn voornaam snappen ze niet, dus noemen ze me maar Alexander.
Mijn verzoek: mensen, let gewoon even op wat er onder mijn mail staat en noem me gewoon bij mijn voornaam. Of noem me mevrouw Alexander. Dat mag altijd.

Meisjesseries
Ik kijk graag naar series. Door de jaren heen verslond ik o.a. Prisonbreak, Lost, Game of Thrones, Homeland, the Walking Dead. Het bekende werk, zeg maar. Goede en spannende series, maar stiekem hou ik nog steeds het meest van de serie der series, Sex and the City. De kleding, de quotes, de grappen, het drama: that show’s got it all! Het blijft ook leuk, hoe vaak ik het ook kijk!
Ook andere vrouwen – en meisjesseries als Gossip Girl, Pretty Little Liars (ja, de hoofdrolspelers zijn 16. So what!) en Revenge zijn favoriet. Echte meisjesseries dus 🙂

Hoge hakken versus comfortabele schoenen
Ik hou van schoenen. Maar dan ook ECHT. Ik heb talloze paren: sneakers, laarzen, en ik ben vooral fan van mooie hakken. Daar heb ik er dan ook veeeel van. Het stomme is alleen dat ik er liever niet op loop. Ik reis met de trein en moet soms staan. Vanaf het station naar mijn  werk is het een kleine 10 minuten lopen, en dat vind ik toch net te ver voor mijn hakken. In de zomer trek ik slippers of gympen aan en wissel op mijn werk naar mijn pumps, maar nu het winter is vind ik dat echt teveel gedoe. Mijn pumps en laarzen met hakken verstoffen in mijn kast, en mijn platte laarzen, cowboylaarzen en cut-out boots draag ik vaker dan ooit. Mijn wishlist voor als ik straks weer mag shoppen bestaat dan ook uit Desert Boots van Clarks en nieuwe Nike Air Max Thea.

Komkommer: nee dankje
Ik lust geen komkommer. Veel gehoord: ‘maar daar zit toch helemaal geen smaak aan?’. Wel dus. Ik ontwijk het in salades, op broodjes en sla sushi met komkommer ook over. Ik at jarenlang ook geen tzatziki, maar daar heb ik tijdens mijn laatste vakantie in Griekenland weer een beetje aan kunnen wennen. Verder zeg ik: komkommer, nee dankje.

Nagellak
Ik ben een nagellakfan! Ik heb heel veel verschillende kleuren en blijf mijn collectie altijd uitbreiden. Laatst heb ik voor het eerst een lake via EBay besteld. Ik kon Push & Shove uit de limited edition lijn van Gwen Stefanie voor OPI nergens vinden en slaagde online wel. Heerlijk om een avondje op de bank te hangen, mijn handen en nagels te verzorgen en ze daarna in een leuk kleurtje te lakken.

Filmnerd
Ik ben niet alleen verslaafd aan series, ook films vind ik te gek. Ik heb een Pathé Unlimited en kijk thuis ook veel. Ik ben een soort wandelende & kletsende IMDB. Ik onthou altijd precies wie waar nog meer in heeft gespeeld, en deel die kennis graag met degene met wie ik kijk.
Ik hou eigenlijk van alle soorten films behalve horror, maar mijn all time favourites zijn toch wel de Lord of the Rings reeks (my preciousss) en de meest recente Batman trilogie. Vanaf de eerste seconde van Batman Begins was ik fan. Ook andere superheldenfilms zoals Spiderman, X-Men en the Watchmen zijn favoriet. Eigenlijk ben ik best wel een nerd. Sst, niet verder vertellen!

Guilty pleasure: smulrol met chilisaus
Ik hou er zo van om af en toe een avondje slecht te eten. Dan gaat Jan of ik naar de snackbar op de hoek, en naast een frietje neem ik dan altijd een smulrol met chilisaus. ZOOO lekker! Echt, probeer het eens!

10 antwoorden »

  1. Aah leuk! Ik had ‘m ook al bij Natasja (watzijzegt.com) gezien! Vind het echt zo’n leuke manier om ‘de persoon achter..’ een beetje beter te leren kennen 🙂

  2. Leuk! Maarre, het is niet nieuw om random facts op je blog te zetten hoor… 😉 Toevallig had ik er 7, hetzelfde aantal als Natasja, maar ik heb het al heel vaak voorbij zien komen.

    Hier overigens nog een meisjesserieliefhebber en filmnerd! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s