Other happy stuff

EVENT | Love & Marriage beurs

Gisteren bezocht ik samen met mijn husband to be de Love & Marriage beurs. ‘WAT!? Gaan jullie daar samen naar toe?’ We werden door meerdere mensen uitgelachen. Daar ga je toch met je vriendinnen heen? ‘Nou, dat zal Jan leuk vinden’, aldus mijn collega’s. Waarom dan toch gaan? Volgens de website trouwplannen.nl, organistor van de beurs: ‘De leukste dag uit voor jullie bruiloft mag je natuurlijk niet missen als je gaat trouwen. Niet alleen vind je er heel veel keus in alles wat je zoekt voor je bruiloft, je doet er de leukste ideetjes op, ontvangt het gratis glossy magazine en heb je gratis entree tot de Nationale WeddingShow.’

Klinkt goed, dat moesten we met eigen ogen zien. Eigenlijk waren we allebei een beetje bang geworden door verhalen van anderen en verwachtten we Huishoudbeurs-achtige taferelen met hysterische vrouwen. Het viel 100% mee, sterker nog: het was een superleuke en inspirerende dag! Kijk je mee?

Superleuk: een fotohokje of retro fotobusje waarin de gasten foto’s van zichzelf kunnen maken als aandenken. Dit lijkt ons echt tof om te hebben op de big day!Love and Marriage beurs

Grappig: in de Jaarbeurs was naast de Love & Marriage beurs ook de Motorbeurs gaande. Ik zag buiten al heel wat woeste types die er niet persé uitzagen of ze anytime soon gingen trouwen, want in groepen met vooral stoere mannen met lang haar.20140223-181202.jpg

We begonnen met de modeshow. Een uur lang (!) werden de mooiste jurken en pakken geshowd op een speelse manier, met muziek en dansjes en alles. Erg leuk om te zien, en er zaten zeker wat jurken tussen die ik wel heel mooi vond! Ik was vooral fan van een paar jurken van Covers Couture hier in Utrecht, dus die ga ik binnenkort zeker een bezoekje brengen.Love & Marriage beurs

Echt een superleuk idee: je huwelijk laten vastleggen met een schilderij! Een kunstenaar komt dan een moment van je dag op doek vastleggen. Heel tof!20140223-181251.jpg

Leuk als je buiten trouwt: een retro Volkswagen busje met koffie, thee en verse sapjes.20140223-181303.jpg

Natuurlijk moet er ook een bruidstaart komen. Deze met allemaal kleine eenpersoonstaartjes vond ik erg schattig.20140223-181320.jpg

Keuze genoeg op het gebied van vervoer: van oldtimers tot een streched limousine en koetsen… alles kan!20140223-181339.jpg

Jan krijgt uitleg over een bruidsjurk 🙂20140223-181358.jpg

Deze vond ik zo mooi! Ik zag het al helemaal voor me.20140223-181416.jpg

Leuk als aandenken voor je gasten: prachtige (en heerlijke) koekjes.20140223-185649.jpg

Ook niet onbelangrijk: trouwschoenen! Keuze genoeg…20140223-185706.jpg

Verder hebben we nog met verschillende fotografen gekletst over de mogelijkheden (en dat zijn er veeeel) en naar ringen gekeken. We kwamen bij een stand waar een bedrijf stond waar je zelf je ringen kan maken. Tof: je bespreekt eerst met de edelsmid wat je wil en maakt op basis daarvan samen een ontwerp. Daarna ga je elkaars ringen maken. De edelsmid maakt het af, dus je hoeft niet bang te zijn dat het een prutswerkje wordt. Ik vind dit echt een superleuk idee en een mooie gedachte dat je elkaars ring maakt, dus wellicht dat we dat wel gaan doen. Het eindresultaat zag er ook prachtig uit!
Ook maakten we nog kennis met een hele vriendelijke zelfstandig trouwambtenaar.  Handig als je op een locatie die niet het gemeentehuis is wil trouwen. Ter plekke deed ze een ‘verbindingsceremonie’ om ons een idee te geven hoe het zou zijn als ze ons zou trouwen. Mooi!

Kortom, het was een leuke ochtend/middag. We hebben ruim drie uur op de beurs doorgebracht. Ik kan iedereen die gaat trouwen en zich wil oriënteren een bezoekje aanraden!

10 antwoorden »

 1. Ja natuurlijk! Ze hebben zulke mooie!

  Euh tips… Surf eens naar wat je mooi vindt, onthou het merk en pas daarna. Het kan zijn dat wat je mooi vindt je helemaal niet staat, de stijl of het model, maar dat weet je echt pas als je past.
  Begin op tijd! De meeste jurken hebben een lange levertijd of hij moet her en der nog worden ingenomen zodat ie op maat en naar wens is (net te lang of meer steentjes oid).
  Ga op je allermooist en allerverzorgst 😉 Stond ik daar zonder make up in alleen een hello kitty onderbroekje te passen en ‘de verkoopster’ doet je jurk aan. *niet leuk*
  Bring your friends; zij kijken net iets anders en ik vond het leuk het te kunnen delen. En je moeder niet vergeten!
  Neem geen overhaaste beslissingen! Je staat daar mooi te wezen in een prachtige jurk, vriendinnen sprakeloos en je moeder sniffend. En 3 weken later vind je een nog mooiere jurk 😦
  Kom ik bij het volgende; op schoenen, nagellakjes en jurkjes kun je verliefd worden, dat kun jij. Met een jurk is het niet anders, daar word je verliefd op. En zoek tot je verliefd bent. Maar pas kopen als je nog eens hebt gepast na 4 weken en nog steeds bent.
  Belangrijk: kijk en pas alleen jurken binnen je budget 😉 Voor je het weet eet je een maand macceroni en zit je afsluitend van je trouwerij 3 dgn op een camping in Frankrijk (of in Turkije, wat ik overigens geen straf vond).
  En als je er niet zoveel om geeft kun je tweedehands kopen, er zit zo’n zaakje in Utrecht. En als je perse een kopie wilt van de trouwjurk van Carrie uit SATC dan kun je ‘m zelf laten maken in een atelier, in N’gein zit er eentje.

  Meer heb ik niet Sheel, wegzwijmelen en genieten, als het goed is kies je maar 1x je jurk (en trouw je maar 1x omdat je heel oud en gelukkig bent/wordt met Jan!)

  • Wow, wat een uitgebreid verhaal, lief van je 🙂 Turkijke klinkt niet verkeerd hoor, haha. Zon, zee en strand, wat wil je nog meer. Ik laat je tzt de jurk wel zien, ik ben benieuwd op wat voor jurk ik ga ‘vallen’. En ik ga NU op jouw Facebook kijken om te zien hoe jij er ook al weer uit zag. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s