Fashion & zo

FASHION | De scrunchie

Ben je net als ik twenty something of zelfs thirty something, dan kun je je vast de scrunchie nog herinneren. Je weet wel, een elastiekje met een geplooid stoffen ‘omhulsel’ er omheen. In de jaren ’80 en begin jaren ’90 waren ze intens populair. Ik had dan altijd een hoge staart met daarin een scrunchie met een blij kleurtje en dito printje. Oh, en wij noemden ze trouwens wokkels, maar ik heb geen idee of dat een regionaal ding was 🙂

scrunchieAnyway, de scrunchie is terug. Oh, horror! Iedere Sex and the City fan kent nog wel die scène dat Berger en Carrie in de rij staan voor een restaurant met voor zich een vrouw met scrunchie, volgens Berger een normale accessoire. De hoofdpersoon in het boek waaraan hij schrijft draagt er zelfs een, tot onbegrip van Carrie. Uiteraard weet onze fashionheldin wel beter: deze vrouw kan niet uit New York komen! En ze blijkt gelijk te hebben.

Dilemma: ik heb deze scène altijd hilarisch en herkenbaar gevonden. Ik bedoel: een scrunchie! Dat doe je niet! Maar stiekem vind ik ze er nu best wel tof uitzien en kan ik eigenlijk niet wachten om er weer een te dragen in mijn hoge staart en me weer even 9 te voelen 🙂

Scrunchie2scrunchie3

De exemplaren hierboven zijn van Topshop, je shopt ze hier. Primark heeft volgens mij ook wel wat goede exemplaren. Wat zeg jij van de scrunchie: hip of horror? En zou jij ‘m (weer) dragen?Sheelagh

Advertenties

4 antwoorden »

  1. Oh ja, die scène uit SATC. Heerlijk.
    Wij noemden ze altijd frutsels volgens mij. Ik weet niet goed wat ik ervan moet vinden, ik zou ze nu zelf niet meer zo snel dragen denk ik.

  2. Haha, die scène is awesome maar ik kon Carrie geen gelijk geven: ik ben ze serieus altijd blijven dragen – zonder gêne. Maargoed, ik ben niet echt een modemeisje dus ik loop wel vaker uit de maat 🙂 Win-win dat ze dus weer populair worden, ik was mijne altijd eens per zoveel tijd dus soms zijn ze gewoon echt op. Kan ik mijn collectie weer aanvullen 😉 (PS: wij noemden ze gewoon stof elastiekje in Utrecht 🙂

    • Ah, wat tof! Dan kun je nu weer lekker inslaan, haha! In Nieuwegein heetten ze dus wokkels maar dat ‘dorpse’ woord heeft het dus duidelijk niet tot de grote stad gehaald, haha. Ik ben ook om, ik ga binnenkort bij de opening van de Primark in Nijmegen eens wat exemplaren inslaan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s