Hotspots

HOTSPOT | Stathe, Utrecht

20140310-202120.jpg

Ik kom tegenwoordig een stuk minder vaak in de stad. Ik weet niet of het met de winter te maken heeft, met het feit dat ik tegenwoordig in Zuilen woon (= wat verder van het centrum), of dat ik gewoon oud word…  Misschien helpt een drukke baan waarvoor ik vroeg op moet ook niet mee. Anyway, ik kan er nog steeds van genieten om uit werk een paar drankjes en een hapje te doen. Dan vind ik het fijn om naar mijn vaste stekjes te gaan, maar het is natuurlijk nòg leuker om nieuwe Utrechtse hotspots te ontdekken. Of misschien niet supernieuw, maar in ieder geval nieuw voor mij 😉

De Voortuin is sinds de opening een aantal jaar geleden een van mijn favoriete stekjes. Een gezellige sfeer, twee leuke jonge eigenaren die graag een praatje maken, leuk personeel en heerlijke kaasstengels. Ze hebben hier geen menukaart, je kunt behalve wat snacks geen eten bestellen maar wel je eigen eten meenemen. Handig! Op vrijdag draait een DJ relaxte muziek. Geen studentenkroeg, maar meer gericht op afgestuurd 25+ publiek.  Enig nadeel: het kan er soms zooo druk zijn! Eén van de eigenaren vertelde me een paar maanden geleden al dat ze samen nog een tent hebben geopend: Stathe, voor Utrechtkenners: de voormalige Flits, dat bruine café achter de Bijenkorf. Inmiddels gaven ook vriendinnetje Jaimie en vriendje Tom me al de tip er eens heen te gaan. Dat moest ik uitproberen!

Dezelfde gezelligheid, open sfeer en lekkere wijn, met nog een extra: een te gekke menukaart. Naast te gekke mini-burgers kun je kiezen uit een aantal opties: een vega, vlees of vis-menu dat je met z’n tweeën deelt. Je kunt ook een combinatie nemen. Je krijgt eerst een heerlijke schaal met koude hapjes, en daarna een plank met warm lekkers. Vriendinnetje Annemarieke en ik kletsten wat bij met een wijntje erbij en kozen voor de vleesoptie. Eerst krijgen we o.a. witlof met quinoa en eend, kipspiesjes, harde worst met geitenkaas en amandel, rosbiefrolletjes en dadels met spek, daarna volgde nog de warme plank met heerlijk buikspek, een stoofpotje met kalfsvlees en pompoen en lamsballetjes. Oja, er zaten ook nog superlekkere frietjes bij. Jummie! Ik heb erg lekker gegeten en de porties waren goed: niet te veel, niet te weinig. Het enige jammere vond ik dat er van sommige hapjes 3 of 5 lagen. Vind ik altijd een beetje suf als iets bedoelt is om met z’n tweeën te delen. De prijs is ook goed: wij betaalden € 27,50 met z’n tweeën. Aanrader dus als je gezellig en relaxt een hapje wilt eten!

De Voortuin, Voorstraat 4, Utrecht
Stathe, Rozenstraat 15, Utrecht

20140310-202358.jpg

20140310-202411.jpg

20140310-202423.jpgWeet jij nog leuke eet of borreltentjes in Utrecht? Ik probeer ze graag uit! Sheelagh

2 antwoorden »

  1. Zondagmiddag Kanaalzicht met live muziek van 16.00 tot ong. 19.30! Alleen in de wintermaanden, dus nu nog een paar weken, voordat het eind september, begin oktober weer start.
    ’s Zomers het mooiste terras van Utrecht, qua zonuren!
    Ligt in Utrecht, langs het Merwedekanaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s