Reizen

TRAVEL | Vakantieplannen: Italië

Volterra, foto SheelaghMairi

Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Vietnam, Cambodja, Thailand, Indonesië… een paar van de heerlijke exotische bestemmingen die ik de afgelopen jaren bezocht. Heerlijk! De zomer komt er weer aan, dus het is er weer tijd voor: vakantieplannen!

Mijn goede voornemen de laatste tijd is om Europa ook beter te leren kennen. Vorig jaar gingen Jan en ik dus op vakantie naar Kreta. Heerlijk! Daarbij moet er natuurlijk gespaard worden voor de bruiloft, dus een verre reis van 3 of 4 weken is budgettechnisch even niet zo handig. Deze zomer gaan we naar Italië.
Behalve een bezoekje aan Rome in 4VWO en een weekje Rimini met mijn vriendinnen jaren geleden ben ik eigenlijk nog nooit in Italië geweest. Gekkenhuis! Want let’s face it: alleen het eten is al reden genoeg om er ongeveer te gaan wonen, toch? Leuk hoor, sushi en Thaise curries, maar je maakt mij eigenlijk het blijst met een heerlijke simpele pasta of een goede dunne crunchy pizza. En de wijnen! Toe een lekkere espresso met een limoncello… Jammie.

Ik heb de laatste tijd veel op Travelbird.nl gekeken voor goedkope reisinspiratie en daar kwam ik een vakantie in een agriturismo in T oscane tegen. Dat is  zoals het woord al doet vermoeden een boerderij waar toeristen kunnen verblijven terwijl er om je heen bijvoorbeeld druiven of citroenen worden verbouwd. Klinkt heerlijk rustgevend toch? Je hoeft niet in de stal te slapen, er zijn gewoon appartementen. Er is een zwembad om aan te chillen en plekken als Pisa, Florence, Siena en Volterra liggen op een uurtje rijden. Eindelijk de toren van Pisa zien en het mooie Florence.
Leuk: de eigenaar organiseert af en toe een proeverij van verse streekproducten, en je kunt je eigen pizza’s en pasta’s maken. Mmm. Qua wijnen zitten we ook goed: het gebied staat bekend om de Chianti en Vernacci.pizza Gorgonzola, foto SheelaghMairi

Ik ben verkocht! We hebben nog niet geboekt maar ik denk dat dit ‘m wel gaat worden. We boeken dan een weekje en plakken er nog wat dagen voor of achter, dan gaan we gewoon op de bonnefooi.Kan ook prima! Misschien nemen we de tent mee, maar ik denk eigenlijk dat het gewoon hotelletjes of B&B’s worden verder. Kamperen met Pinkpop is wel weer even genoeg…

Ik krijg toevallig volgende week een auto van mijn werk, daar ben ik echt helemaal excited over! Dat is natuurlijk ook perfect voor deze vakantie.  Mocht je – net als ik de afgelopen jaren – geen auto hebben en een roadtrip door Toscane wel zien zitten dan kun je er natuurlijk altijd eentje huren, bijvoorbeeld bij cardelmar.nl. Toen ik nog niet wist dat ik een auto kreeg heb ik even zitten Googlen en bij hen kwam ik goede deals tegen voor het huren van een auto. Check it out dus als je geen auto hebt!

Volterra. Wauw, dit ziet er toch geweldig uit?

Volterra, foto SheelaghMairi

Wat ga jij doen van de zomer? En ben je wel eens in Toscane geweest? Ik hoor dan heel graag je tips! Ciao, tutti! Sheelagh - the world is a book

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s