Reizen

HOTSPOT | King Kong Hostel, Rotterdam

King Kong Hostel RotterdamAfgelopen vrijdag was ik uitgenodigd om de feestelijke opening van een nieuw boutique hostel in Rotterdam bij te wonen. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik kom niet vaak in Rotterdam, maar als ik er ben verrast de stad me eigenlijk altijd. Er hangt zo’n fijn arty sfeertje, net even anders dan ‘thuis’. Je vindt het King Kong Hostel op de Witte de Withstraat. Ik vind dit zo’n leuk stukje van Rotterdam!King Kong Hostel Rotterdam Tof: geen slaapplek is hetzelfde. Gasten kunnen verblijven in een bijzondere loft met uitzicht over de stad of in één van de (semi) privé kamers die zijn ingericht door verschillende kunstenaars en andere creatieven. De huiskamer is een fijne plek om te relaxen, relaxen, lezen, werken,  een hapje te eten of te socializen. Ook locals kunnen hier genieten van de relaxte sfeer onder het genot van een goede kop koffie, zoetigheden en homemade lemonade. Ik zou dat zeker regelmatig doen als ik in de buurt woonde!Huiskamer King Kong Hostel RotterdamKing Kong Hostel Rotterdam De bovenste etage van het hostel is één grote loft met verschillende vides en nisjes met een bijzonder uitzicht over Rotterdam. En met slingertouwen om als King Kong door de gang te slingeren 🙂 Hier slaap je vanaf € 16,50 per nacht, prima te betalen dus.
Meer privacy bieden de (semi) privé kamers. Voor de inrichting van deze kamers heeft King Kong lokale creatievelingen in de armen gesloten. Lokale kunstenaars kregen de vrije hand in verschillende kamers.  Alle bedden van King Kong zijn voorzien van goede matrassen, een eigen bedlamp, een ruime locker en een stopcontact. Super zijn de douches met enorme douchekoppen en perfecte temperatuur en waterdruk. Nadeel vond ik wel de keiharde kussens… En dat slapen in een dorm is toch niet meer zo mijn ding, de volgende x boek ik er graag een privékamer. King Kong Hostel RotterdamIk nam Jan mee en we genoten van een avondje met heerlijke hapjes en drankjes. We hebben een hoop gezellige mensen ontmoet en ook nog onze karaokekunsten geoefend 🙂 Leuk ook om andere bloggers te ontmoeten zoals Anouk en Betty en de gezellige Marjo van Grazia, mijn karaokepartner in crime. Ook op straat werd er heerlijk geborreld, er hing een heerlijke zomerse sfeer. Witte de With RotterdamOok tof: in een van de kamers was een secret party georganiseerd door het PR bureau. Hier draaide de Rotterdamse party-guru Ted Langenbach in een silent disco met gin-tonic bar. Hoe awesome! Het was een te gek feestje, ik ben verliefd geworden op het sfeertje dat er heerst, de locatie èn de mensen die er werken. Opening King Kong Hostel RotterdamKing Kong Hostel Rotterdam Op de terugweg nog even uitgebreid het nieuwe station bekeken. Ook al zo tof! Ciao Rotterdam en King Kong Hostel, we’ll be back! Station Rotterdam
King Kong Hostel
Witte de Withstraat 72 74
3012 BS Rotterdam  Sheelagh - life

12 antwoorden »

  1. Grappig! Ik heb vandaag ook mijn review online gezet. Leuk om te zien wat jij er van vond. En mijn kussen was juist suuuuper zacht. Wat gek?

    • Leuk, ik las net jouw review en vlgs mij hebben we wel dezelfde mening. Ja mijn kussen was van een soort plastic, wel jammer. Jammer dat we elkaar niet even ontmoet hebben!

  2. Klinkt goed, ik ben er nu wel nieuwsgierig naar geworden! Ik ging dat weekend naar Parijs met m’n moeder, anders was ik er ook bij geweest. Lijkt me leuk je eens te ontmoeten.

  3. Het ziet er tof uit, ik heb ooit 1x geslapen in een hostel en ik vind het een prima manier van overnachten + je leert gegarandeerd nieuwe mensen kennen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s