Other happy stuff

GASTBLOG | Meet Jorinde – 7 random facts

JorindeAls je mijn blog vaker leest heb je Jorinde vast al eens voorbij zien komen. Toen we nog samenwerkten bij een vorige baan maakten we wel eens samen outfitfoto’s en ze deed ook mee aan de buy-nothing-new challenge (die overigens is afgelopen, ik heb het er goed vanaf gebracht 2 maanden lang!).
Jorinde houdt van schrijven maar vindt te veel dingen leuk om actief een eigen blog bij te houden. Toen bedachten we samen dat het wel tof zou zijn als ze af en toe een stukje op mijn blog zou plaatsen. Leuk! Ze woont in Amsterdam, ik in Utrecht. Dat zijn al heel wat leuke hotspots en trends die er gewoon te lang over doen om Utrecht te bereiken:) Vandaag stelt ze zichzelf voor met 7 random facts, en vanaf vandaag zal er af en toe een gastblogje van haar verschijnen.

“Ik ben overmatig geïnteresseerd in anderen, soms tot het bemoeierige toe. Ik vond het dan ook erg leuk om de 7 random facts van Sheelagh te lezen. En ook herkenbaar! Want komkommer is vies, dat is gewoon een gegeven. Hier komen 7 random facts about me.” 

Afkomst
Als je naar mij kijkt zie je een Hollands mens. Maar schijn bedriegt! Mijn moeder is een Braziliaanse en mijn oma een Française. Dat, tezamen met mijn oer-Hollandse vader maakt mij een temperamentvol, bewegelijk maar ook nuchter type. Ik neem mijn afkomst niet heel serieus, al is het wel leuk om te merken dat je van alle culturen wat mee krijgt. Mijn moeder en oma spreken altijd Portugees met elkaar en vroeger als mijn moeder met mijn oma aan de telefoon zat, hoorde ik mijn moeder veel “Bem, bem, bem” zeggen (goed/oke /uhu etc). Ik vroeg mij af waarom zij het altijd maar over hun benen hadden. Ik spreek namelijk amper Portugees 😉

Blenderen met YorindeI ❤ Blenderen
Sinds vorig jaar ben ik verliefd op mijn blender. Ik gooi er het liefst zoveel mogelijk in en maak een sport van het verzinnen van nieuwe en rare combinaties. Soms gooi ik gewoon randomly in de blender wat er in huis is. Dat zijn de leukste combi’s. Laatst zag mijn sapje er uit als kots (bruingroenig) maar het smaakte geweldig! Vaak maak ik combinaties van vers fruit (Mango, banaan, kiwi, sinaasappel, citroen etc.), bevroren fruit (rood fruit), een groente (vaak spinazie) en superfoods (chiazaad, goijiberries, rauwe cacao, tarwegras).

Herhaling
Mijn vriendje grapt vaak dat er een bescheiden autist in mijn schuilt. Ik houd namelijk van herhaling. Helemaal niet cool enzo, maar ik geef het toe! Ik kijk graag dezelfde aflevering van series een paar duizend keer, ook films kijk ik ook graag opnieuw en als ik een gerecht heb gevonden dat ik lekker vind, eet ik dat het liefst elke dag en zo vaak als kan. Vervolgens zit mijn vriendje een aantal keer per week aan een nieuwe versie van mijn risotto, en krijgt hij standaard 1 week per maand een hele hoop spinazie te verwerken.

Yoga
Ik hou van yoga en geef ook yogalessen in Amsterdam. 10 jaar geleden volgde ik mijn eerste les en sindsdien is het een onderdeel van mijn leven. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in het verkennen van de wereld voorbij de zintuigen. Yoga geeft mij niet alleen een flexibel lichaam en een blij en kalm gemoed maar ook inzicht in de diepere lagen van het bewustzijn. Yoga is heerlijk bevrijdend, therapeutisch maar soms ook gewoon kut en confronterend. That’s life. Het hoort er allemaal bij. Ik vind het mooi. Meer over Yoga met Jorinde vind je hier op haar Facebookpagina.Yoga met Jorinde

Hippie
Ik krijg vaak het label hippie. Dat vind ik leuk, ik meet mij graag een identiteit aan van vrijheid, blijheid en liefde alom. Ik zie mezelf het liefst dartelen op een tropisch strand, in een waaierige bloemenjurk, lang los haar en een hart vol liefde. Maar goed, dit is een beeld en een soort wazig ideaal dat is gebaseerd om romantische ideeën. Ik ben ook iemand van de realiteit en het kritische geluid. Daarnaast ben ik ook een product van de huidige maatschappij: ik heb een baan, schep orde in de chaos van het Holland bureaucratische leven, koop bloemetjes voor op mijn balkon, poets mijn appartement, doe boodschappen en zit graag op de bank een beetje te apen gapen. Dus labels vind ik lastig want het is te algemeen. Ik ben van alles en nog wat en ik denk soms bovenal een beetje tegenstrijdig.

Moeilijke eter
Hier heb je zo’n niet-hippie ding: ik ben een moeilijke eter. Vroeger luste ik helemaal niets en het duurt lang voordat ik iets nieuws toe laat qua eten. Ik vind het belangrijk om je wereld te verbreden, ook wanneer het om “kleine” dingen gaat als iets nieuws eten. Dus ik zal altijd nieuwe dingen proberen, maar zal ook regelmatig als een klein kind een vies gezicht trekken bij het proberen van iets nieuws. That’s just me 😉

Cat Lady
Sheelagh biechtte laatst op dat zij een “Cat Lady” is en heel erg houdt van haar katten. Ik ook. Mijn kat is geweldig! De allerliefste. Thuis gaan we belachelijk om met onze kat. We attribueren allerlei eigenschappen en menselijke dingen aan de poes die nergens op slaan. “Hij is chagrijnig want hij vindt zijn eten niet lekker”. “Hij is boos want we geven hem niet genoeg aandacht”. Soms denken we dat onze poes (we noemen ‘m ook vaak poes terwijl het een kater is) gedrag van ons overneemt. De poes kan bijvoorbeeld heel goed zeurderig miauwen en gaat meezingen als er muziek aanstaat.Catlady Jorinde

Haha. Zo veel herkenbare dingen voor mij! Herken jij dingen van jezelf in Jorinde? Ik denk dat Jorinde’s gastblogs een superleuke aanvulling op mijn eigen schrijfsels zullen zijn. Binnenkort meer! Sheelagh

 

 

 

 

 

Advertenties

4 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s